RīgaTV 24: nav saprotams NEPLP lēmums piešķirt naudu medijam, kas nav veidojis nevienu raidījumu saistībā ar epidēmiju Latvijā
Bizness un ekonomika
2020. gada 25. marts, 17:30

RīgaTV 24: nav saprotams NEPLP lēmums piešķirt naudu medijam, kas nav veidojis nevienu raidījumu saistībā ar epidēmiju Latvijā

Jauns.lv

Lai arī Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) lēmusi, ka viens no lielākajiem informatīvajiem medijiem valstī - RīgaTV 24 nesaņems finansiālo atbalstu informatīvo materiālu veidošanai par Covid-19 krīzi, RīgaTV 24 turpinās katru dienu sabiedrību informēt par visām aktualitātēm saistībā ar ārkārtas situāciju valstī gan virszemes televīzijā, gan kanāla sociālajos tīklos, informē RīgaTV 24 valdes loceklis Klāvs Kalniņš un programmas direktors Rūdolfs Ēķis.

Kas noticis?

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir izvēlējusies piecus komercmedijus, kuriem sadalīs finansējumu informatīvo materiālu sagatavošanai par jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Saskaņā ar konkursa rezultātiem SIA “All Media Latvia" saņem 23 381,59 eiro, SIA "Vidzemes televīzija" - 21 144 eiro, SIA "Radio Vidzeme" - 11 000 eiro, AS "Super FM" saņem 9737,21 eiro un AS "Radio SWH" - 9737,20 eiro.

Kopumā dalībai konkursā par informatīvo materiālu par Covid-19 sagatavošana un izplatīšana komerciālajos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos tika saņemti 13 pieteikumi par kopējo summu 214 660 eiro. Konkursa finansējums bija 75 000 eiro, un tas piešķirts ar Ministru kabineta rīkojumu.

RīgaTV 24 reakcija

“RīgaTV 24 nav saprotams padomes lēmums no valsts piešķirtajiem līdzekļiem neatbalstīt vienu no lielākajiem informatīvajiem kanāliem Latvijā, bet, piemēram, piešķirt finansējumu medijam, kas nav veidojis nevienu informatīvu raidījumu saistībā ar Covid epidemiju Latvijā!

RīgaTV 24 ik dienu veido vairāk nekā 8 stundu oriģinālu informatīvu saturu un pārraida visu aktuālo informāciju saistībā ar Covid-19. Ar šādu lēmumu NEPLP ir nolēmusi vienu mediju, kas šobrīd strādā pastiprinātā ārkārtas režīmā, iznīcibai. Mēs turpināsim aicināt valdību pastiprināti atbalstīt mediju nozari, jo bez medijiem sabiedrība neuzzinās lēmumus par rīcību krīzes apstākļos,” pauž  Klāvs Kalniņš.

Informatīvā kanāla RīgaTV 24 programma kopš krīzes sākuma ik dienu tiek pielāgota aktualitātēm, lai sabiedrība informāciju saņemtu pēc iespējas ātrāk, turklāt nerediģētu – tieši no atbildīgajiem dienestiem un amatpersonām. Tāpat ik dienu skatītājiem tiek dota iespēja uzklausīt speciālistus un viedokļu līderus, kā arī tiešraidēs pašiem uzdot jautājumus speciālistiem.

 “Mēs turpināsim arī šajos apstākļos strādāt, kamēr vien varēsim, un, rūpējoties par mūsu skatītāju informētību un zināšanām, pēdējo nedēļu laikā programmu esam papildinājuši ar diviem jauniem raidījumiem - “Jautā! Ārsti Tev atbildēs!” un “Uz līnijas”, kas tiek veidoti, lai informētu tieši par Covid-19 un tā radītajām sekām gan katra indivīda dzīvē, gan valsts medicīnas nozarē, ekonomikā, sociālajā jomā un citās. Šie raidījumi ir unikāli Latvijas televīziju piedāvājumā, jo nodrošina skatītāju iesaisti tiešraidē, sniedzot iespēju jebkuram uzdot jautājumus raidījuma viesiem. Laikā, kad visiem medijiem jāiesaistās nepārtrauktā informācijas nodrošināšanā, RīgaTV 24 ar šiem raidījumiem pilda papildus informatīvo funkciju, jo raidījumos skatītājam tiek dota iespēja saņemt tūlītēju profesionāļa atbildi uz savu jautājumu,” par kanāla programmas papildinājumiem Covid-19 krīzes laikā stāsta Rūdolfs Ēķis.

Tiešsaistes raidījumos uz skatītāju jautājumiem RīgaTV 24 ēterā šajā laikā atbildējuši daudzi speciālisti - NMPD direktore Liene Cipule, infektoloģe, profesore Ludmila Vīksna, kardiologs, profesors,LZA viceprezidents Andrejs Ērglis, asociētais profesors, plaušu slimību speciālists Alvils Krams, RSU profesore, infektoloģe Angelika Krūmiņa, Latvijas infektoloģijas virsārste Velga Ķūse, VM pārstāve Jana Feldmane, LIC galvenā ārste Baiba Rozentāle, Latvijas ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece un citi.