foto: REUTERS/SCANPIX
"Swedbank" vienojusies ar "Apple Pay" par norēķinu ieviešanu Baltijā
Vīrietis Maskavā lieto savu iPhone 7 viedtālruni un norēķinās ar "Apple Pay" sistēmu.
Bizness un ekonomika
2019. gada 23. septembris, 17:40

"Swedbank" vienojusies ar "Apple Pay" par norēķinu ieviešanu Baltijā

Jauns.lv / LETA

"Swedbank" vienojusies ar "Apple Pay" par norēķinu ieviešanu Baltijā, apstiprināja bankā.

Bankā skaidroja, ka iOS lietotājiem, kas pēc "Swedbank" datiem veido teju trešo daļu no visiem bankas klientiem Latvijā, būs iespēja norēķināties ar savām viedierīcēm - "iPhone", "iPad" un "Apple Watch", neizmantojot fizisko maksājumu karti.

Bankā atzīmēja, ka tādējādi arī iOS lietotāji Latvijā varēs pieslēgt "Swedbank" norēķinu kartes "Apple Pay" sistēmai, kas nodrošinās bezkontakta maksājumus ar "Apple" viedierīcēm. "Apple Face ID" un "Touch ID" biometrija jeb iespēja autorizēties un apstiprināt maksājumus ar pirksta nospiedumu vai sejas identifikāciju, garantēs papildu drošību maksājumu sistēmai.

Tāpat bankā atzina, lai gan precīzs pakalpojuma ieviešanas datums vēl nav zināms, "Apple Pay" norēķini Latvijā būs pieejami drīzumā.

"Ņemot vērā, ka lielākajai daļai jeb 92% mūsu aktīvo klientu Latvijā ir viedtālrunis, kas regulāri tiek izmantots finanšu darījumiem, mēs aktīvi strādājam, lai attālinātās norēķinu iespējas ar viedierīcēm kļūtu par ikdienu visiem mūsu klientiem, tostarp iOS lietotājiem. Tāpēc esam gandarīti, ka "Apple Pay" ir izraudzījies "Swedbank" par savu partneri attālināto norēķinu ieviešanā Baltijā un Zviedrijā," sacīja "Swedbank" Klientu servisa pārvaldes vadītājs Vadims Frolovs.

Viņš arī norādīja, lai gan līdz pirmajiem faktiskajiem maksājumiem ar "iPhone" vai "Apple Watch" būs vēl nedaudz jāuzgaida, gaidīšanas laiks nebūs ilgs.

"Redzam, ka jau šobrīd arī mobilie maksājumi no nišas pakalpojuma, kas veidots tehnoloģiju orientētiem patērētājiem, pārvēršas par izplatītu ieradumu, ko var izmantot ne tikai tā dēvētā 'born digital' paaudze jeb paaudze, kas uzauguši ar viedtālruņiem, bet ikviens. "Apple Pay" ienākšana mūsu tirgū šo paradumu tikai pastiprinās, jo iOS lietotāji tiek uzskatīti par digitāli aktīvo sabiedrības daļu. Arī pētījumi rāda, ka jau pavisam tuvā nākotnē mobilie maksājumi nomainīs tradicionālos maksājumus skaidrā naudā un ar maksājumu karti," klāstīja Frolovs.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.