foto: Publicitātes
Sociālie uzņēmēji aicināti pretendēt uz telpām kafejnīcas ierīkošanai Ogrē
Bizness un ekonomika
2019. gada 11. septembris, 14:27

Sociālie uzņēmēji aicināti pretendēt uz telpām kafejnīcas ierīkošanai Ogrē

Karlīna Timofejeva

Ogres novada pašvaldība ir izsludinājusi konkursu telpu Brīvības iela 18, Ogrē, nodošanai bezatlīdzības lietošanā sociālajam uzņēmējam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atkārtots paziņojums par šo konkursu 2019. gada 9. septembrī ir publicēts Ogres novada pašvaldības mājaslapā www.ogresnovads.lv,  piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir trīs kalendārās nedēļas no paziņojuma publicēšanas dienas.

Konkurss izsludināts, pamatojoties Ogres novada pašvaldības domes ārkārtas sēdē 11.07.2019.  pieņemto lēmumu “Par Ogres novada pašvaldības iekšējo noteikumu Nr. 12/2019 “Konkursa “Par telpu Ogres novada pašvaldības nekustamā īpašuma Brīvības ielā 18, Ogrē, 1. stāvā un pagrabstāvā nodošanu bezatlīdzības lietošanā sociālajam uzņēmējam” nolikums” pieņemšanu un konkursa vērtēšanas komisijas izveidi” (protokols Nr. 8, 1.§).

Kā jau minēts sākumā, uz telpu ēkā Brīvības ielā 18, Ogrē, bezatlīdzības lietošanu var pretendēt tikai sociālais uzņēmējs, tāpēc pašvaldība aicina interesentus rūpīgi iepazīties ar konkursa nosacījumiem un izvērtēt savu atbilstību nolikumā izvirzītajām prasībām.

foto: Publicitātes

Pašvaldība atgādina, ka konkursa mērķis ir veicināt sociālās uzņēmējdarbības vides attīstību Ogres novadā, sekmēt sociālās atstumtības riskam pakļauto iedzīvotāju grupu nodarbinātību, pakalpojumu noietu, prioritāri atbalstu sniedzot inovatīvām un sociāli atbildīgām idejām.

Konkursa nolikumā pretendentam citu nosacījumu starpā ir arī izvirzīta prasība nodarbināt pie sevis vismaz vienu jaunieti ar īpašām vajadzībām (līdz 28 gadu vecumam), turklāt papildu 10 punkti tiek piešķirti par katru jaunieti līdz 28 gadu vecumam ar īpašām vajadzībām, kas ir nodarbināts uzņēmumā.

“Šādu nosacījumu pašvaldība ir izvirzījusi, lai radītu iespēju jauniešiem ar īpašām vajadzībām apgūt profesiju, strādāt savā novadā, būt līdzvērtīgiem un ikdienā iekļauties sabiedrībā. Tā ir iespēja jauniešiem nopelnīt iztikas līdzekļus, kļūt patstāvīgākiem, nejusties atkarīgiem no tuvinieku finansiālā atbalsta. Mūsu prioritāte ir bērnu un jauniešu, tai skaitā jaunu cilvēku ar īpašām vajadzībām izaugsme un attīstība,” atklāj Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis.

Ēkā Brīvības ielā 18, kas atrodas Ogres pilsētas vēsturiskajā centrā un ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis, kādreiz darbojās populārā kafejnīca “Pie zelta liepas”. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas šo nekustamo īpašumu atguva likumīgie mantinieki, savukārt novada pašvaldība 2015. gada jūnijā to iegādājās izsolē likumā “Par pašvaldībām” noteikto pašvaldības autonomo funkciju izpildei, t.sk. kultūras pieminekļu un vēsturiskās apbūves vērtību saglabāšanai un pilsētas kultūrvides attīstībai un īstenoja projektu “Ogres pilsētas vēsturiskā centra kultūras telpas revitalizācija, veicinot latvisko dzīvesziņu”.

Jāpiebilst, ka ieceri restaurēt ēku un tās 1. stāvā ierīkot kafejnīcu,  atbalstīja gan reģionālo mediju žurnālisti, gan vietējie uzņēmēji un kultūras darbinieki.

Šobrīd, realizējot augstāk minēto projektu, ir veikta pašas ēkas renovācija (renovēti ēkas pamati, fasāde, jumts), ir veikta pārbūve ēkas 1. stāvā, kur jau darbojas Ogres novada pašvaldības Tūrisma informācijas centrs, ierīkotas telpas kafejnīcai, pārbūve veikta arī pagrabstāvā. Turpināsies iekštelpu pārbūve ēkas 2. un 3. stāvā.
 
Ir pabeigta apkārtējās teritorijas revitalizācija – ierīkots labiekārtots skvērs, izbūvēts digitālo strūklaku komplekss, brīvdabas skatuve.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Var teikt, ka Ogres novada pašvaldība ir izveidojusi sociālajiem uzņēmumiem labvēlīgu saimnieciskās darbības vidi, turklāt kā veicinošs faktors ir jāņem vērā ēkas izdevīgā atrašanās vieta  pašā pilsētas centrā, vēsturiskās apbūves teritorijā. “Sociālā uzņēmējdarbība Latvijā ir samērā jauna iniciatīva, taču esmu pārliecināts, ka tā vērsīsies plašumā. Aicinu uzņēmējus nenobīties no jaunā izaicinājuma un iesaistīties sociālās vides pilnveidošanā un attīstībā. Mūsu pašvaldība ir gatava sadarboties ar uzņēmējiem, risinot Ogres novada iedzīvotājiem aktuālas sociālās problēmas, un viena no tām ir nodarbinātības iespēju radīšana sociālās atstumtības riskam pakļauto iedzīvotāju grupām,” uzsver E. Helmanis, aicinot sociālos uzņēmējus izmantot novada pašvaldības piedāvājumu telpu nodošanai bezatlīdzības nomā.