foto: LETA
"Domenikss" veido kravas auto tirdzniecības centru Sauriešos
SIA "Domenikss" valdes priekšsēdētāja Benita Danilenko.
Auto un tehnoloģijas
2019. gada 29. augusts, 18:04

"Domenikss" veido kravas auto tirdzniecības centru Sauriešos

Jauns.lv / LETA

Automašīnu tirgotāja SIA "Domenikss" jauna kravas automobiļu tirdzniecības un servisa centra izveidē Sauriešos investēs līdz diviem miljoniem eiro, norādīja "Domenikss" padomes priekšsēdētāja Benita Danilenko.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Plānots, ka 2020.gada sākumā Sauriešos durvis vērs vācu uzņēmuma "Daimler" ģenerālpārstāvja Latvijā "Domenikss" kravas automobiļu tirdzniecības un servisa centrs, kas ir stratēģiski nozīmīgs solis uzņēmuma biznesa paplašināšanā, tā nostiprinot savas pozīcijas Latvijas tirgū un vienlaikus piesakot cīņu ar "pelēkās zonas" servisiem, pauda uzņēmuma padomes priekšsēdētāja. 

Danilenko teica, ka šobrīd projekta īstenošanā investēts jau aptuveni viens miljons eiro. Paredzams, ka kopējais investīciju apjoms varētu sasniegt līdz pat diviem miljoniem eiro. Ņemot vērā, ka ēku rekonstrukcija ir procesā, precīzu investīciju apjomu uzņēmums varēs nosaukt projekta noslēgumā 2020.gada sākumā.

"Šobrīd kravas automobiļu segmentā ir iestājusies zināma stagnācija, kas galvenokārt saistīta ar diviem faktoriem - piesardzīgo banku attieksmi finansēšanā un Eiropas Parlamenta apstiprināto reformu autotransporta nozarē jeb tā saukto mobilitātes paketi. Neskatoties uz to, esam pieņēmuši stratēģiski nozīmīgu soli biznesa paplašināšanai - atvērt jaunu un jaudīgu kravas automobiļu tirdzniecības un servisa centru Pierīgā, tā vēl vairāk stiprinot kravas auto servisa līdera pozīcijas Latvijas tirgū," pauda Danilenko.  

Plānots, ka jaunais servisa centrs Pierīgā būs izvietots divās ēkās, kopumā 2560 kvadrātmetru platībā. Tās iepriekš jau izmantotas servisa centra vajadzībām, taču tagad pilnībā tiek rekonstruētas un pielāgotas "Domenikss" vajadzībām pēc "Daimler" sertifikācijas standartiem. Paredzēts, ka vienā no ēkām trīs stāvos būs izvietots kravas automašīnu tirdzniecības salons, servisa telpas, kas vienlaikus spēs apkalpot 15 kravas auto, un kravas auto rezerves daļu noliktava. Savukārt otrā ēkā būs pieejama kravas auto mazgātava. Jaunajā kravas auto un servisa centrā tiks nodarbināti vidēji 40 speciālisti.

"Šobrīd Latvijā "Mercedes-Benz" kravas auto jau var pasūtīt "Domenikss" auto salonā, taču būtisks jauninājums jaunajā centrā Sauriešos būs tieši uz kravas automašīnām vērsts serviss, nodrošinot ražotāja paredzēto apkopi, tehnisko atbalstu, iespēju saņemt oriģinālās rezerves daļas maksimāli īsā laikā un garantētu pakalpojumu kvalitāti. Būtisks aspekts ir kravas auto ērtā piekļūšana servisa centram Sauriešos, jo Rīgas centrā tā līdz šim bija visai apgrūtinoša," stāstīja "Domenikss" Kravas automobiļu tirdzniecības un mārketinga vadītājs Aivis Zapereckis. 

Jau ziņots, ka "Domenikss" apgrozījums pērn bija 48,382 miljoni eiro, kas ir par 10,3% mazāk nekā gadu iepriekš, un peļņa bija 298 554 eiro, kas ir par 11,8% mazāk nekā 2017.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums pieder Danilenko.

"Domenikss" ir "Daimler" ģenerālpārstāvis Latvijā, nodrošinot "Mercedes-Benz" vieglo un apvidus automobiļu, pasažieru un kravas mikroautobusu, autobusu un kravas automobiļu tirdzniecību. "Domenikss" ir arī autorizēts "Fuso" ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar kravas automobiļu "Fuso Canter" tirdzniecību.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas