foto: Paula Čurkste/LETA
No Lidostas "Rīga" šovasar varēs aizlidot uz 106 galamērķiem
Pasažieru reģistrācija lidojumam starptautiskajā lidostā "Rīga".
Tūrisms
2019. gada 31. marts, 13:26

No Lidostas "Rīga" šovasar varēs aizlidot uz 106 galamērķiem

Jauns.lv / LETA

Lidosta "Rīga" sāk vasaras lidojumu sezonu, kurā saviem pasažieriem piedāvās maršrutu tīklu ar 106 tiešiem galamērķiem, aģentūru LETA informēja starptautiskās lidostas "Rīga" Komunikācijas vienības vadītāja Laura Karnīte.

Šodien lidostā "Rīga" atklāti pirmie divi no jaunajiem galamērķiem - Latvijas aviokompānija "airBaltic" sāks lidojumus uz Dublinu Īrijā un Štutgarti Vācijā. Kopumā 2019. gada vasaras sezonā, kas ilgs līdz oktobrim, no lidostas "Rīga" tiks atklāti septiņi jauni galamērķi: "airBaltic" 1. aprīlī sāks lidojumus uz Ļvovu Ukrainā, 11. maijā uz Kosu Grieķijā, bet 12. maijā uz Vidusjūras salu Menorku, savukārt Īrijas pārvadātājs "Ryanair" 2. aprīlī sāks lidojumus uz Čehijas galvaspilsētu Prāgu.

Karnīte norādīja, ka jaunus galamērķus vasaras sezonā piedāvās arī tūrisma operatori: lidojumus no Rīgas sāks tūroperators "Itaka", kas nodrošinās tiešos lidojumus uz Madagaskaru, "Blue Panorama", Krētu, "Corendon Airlines", Bodrumu "Onur Air", Tirānu, "Enter Air" un Zakintu "Enter Air". Lidojumus no Rīgas sāks tūroperators "Tui", kas plāno vest atpūtniekus uz Antāliju, ka arī uz Spāniju.

Viņa papildināja, ka vasaras sezonā notiks pirmie tiešie komerciālie čarterlidojumi starp Dienvidkoreju un Latviju, kurus veiks aviosabiedrība "Korean Air". Lidojumi notiks 24. un 31. maijā, kā arī 7. jūnijā, un tos organizē viena no Korejas lielākajām tūrisma aģentūrām "Hanjin Travel" ar Latvijas vēstniecības Korejas Republikā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta, lidostas "Rīga" un Rīgas tūrisma attīstības biroja "Live Riga" atbalstu.

Šogad vasaras sezonā uz 106 galamērķiem lidojumus no lidostas "Rīga" veiks 19 aviokompānijas.

Ņemot vērā, ka naktī uz 31. martu Latvijā notika pāreja uz vasaras laiku, lidosta "Rīga" aicina pasažierus būt uzmanīgiem un rūpīgi pārbaudīt sava reisa izlidošanas laiku. Lidosta arī atgādina, ka aktīvajā tūrisma sezonā, kad gaidāms liels pasažieru skaita pieaugums, uz lidojumu vēlams ierasties savlaicīgi - vismaz divas stundas pirms plānotā reisa.

Starptautiskās lidostas "Rīga" apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 60,787 miljoni eiro, kas ir par 11,3% vairāk nekā 2017.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga 2,9 reizes un sasniedza 10,022 miljonus eiro.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.