foto: LETA
Deputāti un uzņēmēji vienisprātis par nepieciešamību paaugstināt neapliekamo minimumu
Deputāti un uzņēmēji ir vienisprātis, ka Latvijā nepieciešams paaugstināt neapliekamo minimumu.
Bizness un ekonomika
2019. gada 22. februāris, 19:09

Deputāti un uzņēmēji vienisprātis par nepieciešamību paaugstināt neapliekamo minimumu

Jauns.lv / LETA

Deputāti un uzņēmēji ir vienisprātis, ka Latvijā nepieciešams paaugstināt neapliekamo minimumu, lai tādējādi samazinātos ar nodokļiem apliekamā algas daļa, pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK) pēc diskusijas ar Saeimas deputātiem par biznesa attīstību Latgalē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

LTRK Latgales reģionālās padomes locekļi piektdien Daugavpilī jau otro reizi tikās ar 13.Saeimas deputātiem, kuri ievēlēti no Latgales reģiona, un vienojās, ka jāizstrādā atsevišķs regulējums darbaspēka nodokļu jomā Latgales Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) uzņēmumiem. Deputāti un uzņēmēji vienojās, ka pašreiz celt minimālo algu nav iespējams, taču jādomā par neapliekamā minimuma paaugstināšanu, lai tādējādi samazinātos ar nodokļiem apliekamā algas daļa.

Tāpat arī notika diskusijas par to, ka pašreiz Latgalē uzņēmējdarbība attīstās lēnāk nekā citos reģionos, tādēļ jādot biznesam papildu stimuli caur nodokļu sistēmu, izveidojot cita veida darbaspēka izmaksu regulējumu Latgales SEZ izvietotajām kompānijām. Vēl klātesošie vienojās, ka jāuzsāk sarunas ar Aizsardzības un Satiksmes ministrijām, kā arī Daugavpils domi, lai atjaunotu Daugavpils lidostas darbību, kas nodrošinātu daudz lielāku mobilitāti reģionā.

Tāpat kā citos reģionos, arī Latgalē uzņēmēji arvien biežāk sastopas ar mājokļu nepietiekamību, tādēļ arī šo problēmu LTRK padomes locekļi aicināja risināt, iesaistot finanšu institūciju "Altum" vai, domājot citus risinājumus, jo arvien grūtāk piesaistīt speciālistus un profesionāļus.

Sarunās piedalījās Jaunās konservatīvās partijas (JKP) parlamentārieši Juris Rancāns un Andris Kazinovskis, kā arī Janīna Kursīte ("KPV LV"), Janīna Jalinska (ZZS), Edmunds Teirumnieks - (VL-TB/LNNK), kā arī politisko partiju apvienības "Saskaņa" pārstāvji Inga Goldberga, Jānis Krišāns un Ivans Ribakovs un Aldis Adamovičs no partiju apvienības" (JV).

Diskusijas ar Latgalē ievēlētajiem 13.Saeimas deputātiem plānotas reizi ceturksnī ar mērķi izvirzīt vienotus un izpildāmus mērķus biznesa vides uzlabošanai reģionā. Pirmā tikšanās notika 30.novembrī, kur tika plašāk runāts par Nacionālo attīstības plānu, darbaspēka nepietiekamību, kā arī problēmām ar īres namu pieejamību un citiem jautājumiem.

LTRK ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās