foto: LETA
Bijušā "Prisma" veikala vietā Imantā plānots atvērt mājražotāju tirgu
Lielveikals "Prisma".
Bizness un ekonomika
2019. gada 21. februāris, 13:38

Bijušā "Prisma" veikala vietā Imantā plānots atvērt mājražotāju tirgu

Jauns.lv / LETA

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja šodien saskaņoja ieceri Imantā, Kurzemes prospektā 3D esošajai ēkai, piešķirt tirgus statusu, kas nozīmē, ka tuvākajā laikā tur tiks atvērts jauna tirgošanās vieta.

Ar šādu ieceri pašvaldībā jau aizvadītā gada rudenī vērsās SIA "Imantas tirgus". Toreiz pašvaldība konceptuāli atbalstīja tirgus izveides ieceri, bet tagad uzņēmējs saskaņojis arī visas nepieciešamās darbības atļaujas.

Lēmumu par tirgus statusa noteikšanu šai teritorijai gan vēl jāpieņem Rīgas domei.

Plānots, ka tirgus darba laiks būs no plkst.8 līdz 20.

SIA "Imantas tirgus" īpašnieks Ēriks Ertmanis jau iepriekš pastāstīja, ka martā Imantā plānots atklāt "Imanta Retail Park" tirdzniecības parka pirmo stāvu, kurā paredzēts iekļaut arī pašmāju ražotāju tirgu "Imantas tirgus".

Mājražotāju tirgus tiks izvietots 3500 kvadrātmetrus lielā platībā.

Ertmanis skaidroja, ka līdz ar Rīgas domes atļauju tirdzniecības parkā izveidot tirgu tirgotājiem būs jākārto mazāk formalitāšu. "Šīs atļaujas galvenais mērķis ir izdarīt formalitātes, lai zemniekiem, kas šeit darbosies, nebūtu jāsaskaras ar nevajadzīgām papīra lietām," viņš sacīja.

Tāpat Ertmanis atzīmēja, ka tirgus būs atbalsts tiem Latvijas mazajiem ražotājiem, kuriem līdz šim bija grūtības atrast vietu tirdzniecībā, kā arī atbalsts tiem tirgotājiem, kuri zaudējuši iespēju piedāvāt produkciju Āgenskalna un Vidzemes tirgos. "Galvenais mērķis ir apvienot tieši Latvijas mazos pārtikas ražotājus, pašmāju ražotājus, zemnieku saimniecības, amatniekus no visas Latvijas. (..) Cilvēki vēlas garšīgi paēst un iegādāties šos produktus arī ikdienā, nevis kādā gadatirgū, svētkos vai izbraukumu tirdzniecībā," viņš teica.

Savukārt, runājot par pašu tirdzniecības parku, Ertmanis atzīmēja, ka ar laiku tajā būs arī kinoteātris, fitnesa klubs, batutu parks u.c., aizņemot kopumā vismaz 30 000 kvadrātmetru no parka platības, savukārt 20 000 kvadrātmetru būs atvēlēti modes un citu preču tirdzniecībai. Tāpat tirdzniecības parkā paredzētas biroju telpas un daudzstāvu autostāvvieta.

Tēmas