foto: Juris Rozenbergs
Andrim Bulim Ziemassvētkos ir tradīcija doties pie dabas
„Ziemassvētkos ir tāds laiks, kad mēs, pieaugušie, ne tik daudz gaidām dāvanas, bet būšanu kopā, lai dāvātu viens otram to sirds siltumu,” saka aktieris Andris Bulis.
Bizness un ekonomika
2018. gada 19. decembris, 16:46

Andrim Bulim Ziemassvētkos ir tradīcija doties pie dabas

Karlīna Timofejeva

Dailes teātra aktieris, populārā TV seriāla „Viņas melo labāk” Māra lomas atveidotājs Andris Bulis Ziemassvētkus svin ar ģimeni un dodas piknikā mežā.

Andris Bulis atklāj, ka Ziemassvētku laiku allaž pavada kopā ar tuviniekiem. Ziemassvētku vakaru viņš svin ar ģimeni un sievas radiem. „Mums ģimenē, kopā sanākot, ir vismaz astoņi bērni. Esam vienojušies, ka dāvanas gādājam tikai jaunajai paaudzei, jo dāvanu pirkšana pieaugušajiem tomēr atņem daļu no šo svētku burvības, un principā ir tāda apkraušanās ar pienākumiem. Vienīgais pieaugušais, kurš nekad nepaliek bez dāvanas, ir manas sievas māsa, jo viņai tieši 25. decembrī ir dzimšanas diena,” smaidot stāsta aktieris, turpinot: „Līdz ar to prieka pilnākais Ziemassvētku vakars mūsmājās ir visiem kopā sanākušajiem bērniem. Viņi jau zina, ka tajā vakarā būs jāskaita dzejolīši, vai jādzied. Bet pieaugušajiem tiek pats būtiskākais – kopā būšanas prieks.” Pēc Andra domām, tieši kopā sanākšanas tradīcija ir būtiskākā vērtība, kas Ziemassvētkos tiek ieaudzināta bērnos. „Jo tieši to viņi nesīs tālāk savās dzīvēs,” uzskata Bulis.

„Savukārt pašos Ziemassvētkos – 25. decembrī - mēs ar ģimeni braucam uz Salacgrīvu, kur svētkus svinam pie maniem vecākiem. Ja patrāpās labs laiks, tad kā rituāls jau mums ir izveidojies aiziet pie jūras, pastaigāt pa mežu un uzcept kādu desu. Tā ir mūsu ierasta tradīcija. Mums ir arī krusttēvs, kurš dzīvo brīnišķīgā vietā, pašā mežā, Līgatnes pusē. Ja būs iespēja, tad dosimies arī viņu apciemot,” svinēšanas plānos dalās aktieris, prātojot: „Svētku laikā tomēr ir oficiālas brīvdienas un tas jau neko nemaksā pabraukāt šai laikā pa Latviju un apciemot tos, kurus ikdienā aizņemtības dēļ nesanāk laika klātienē satikt. Tas prasa tikai mūsu pašu iniciatīvu.”

foto: Juris Rozenbergs
Man svētki tieši ir 1.janvārī, jo tad ir mūsu Jaungada brīnuma – meitas Alises - dzimšanas diena. Man pat tas patīk – kad 1. janvārī pārsvarā visi mokās ar galvassāpēm, es tik sāku svinēt!” smej Andris Bulis.

Andris rosina ikvienam padomāt par to, kā ar savu sirds siltumu Ziemassvētku laiku padarīt īpašu ne tikai sev, bet arī līdzcilvēkiem, nav svarīgi, vai savējam, vai svešiniekam. „Ir cilvēki, kas ikdienas steigā nav guvuši otram ko labu novēlēt, vai noziedot kādam labdarībā. Ziemassvētki ir tāds gaišu brīnumu laiks, kad ir īstais brīdis tādām lietām,” aicina aktieris.

Par gadumiju runājot, Andris Bulis atzīst, ka šis būs viņam jau otrais Jaungads, kas nozīmē daudz vairāk par jauna gada atnākšanu. „Kopš 2016. gada 1. janvārī pasaulē nāca mana meitiņa Alise, šis ir īpašs laiks mūsu ģimeni. Šogad svinēsim jau divu gadu jubileju. Parasti jau daudziem māksliniekiem Vecgada vakarā ir jāstrādā, taču pēc pusnakts, kad aizbraucu mājās, kopš meitas piedzimšanas, zinu, ka man vienmēr būs svētki un neko nebūšu nokavējis,” atzīst Andris Bulis.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Martini