foto: Shutterstock
Pasaules labāko pludmaļu vidū iekļuvusi arī mūsu Kolka
Žūrijas locekļu vidū bijuši daudzi vadošie tūrisma eksperti un apskatnieki.
Tūrisms
2018. gada 7. decembris, 05:22

Pasaules labāko pludmaļu vidū iekļuvusi arī mūsu Kolka

Jauns.lv

Viens no pasaulē lielākajiem ceļojumu portāliem Flightnetwork.com publicējis kopā ar tūrisma nozares ekspertiem izveidotu TOP50, kurā ierindotas pasaules labākās pludmales. Ievērojamu atzinību žūrijas lokā izpelnījās arī neskartais Latvijas dabas dārgums – gleznainā Kolkasraga pludmale.

TOP50, kurā pieminētas tādas vietas kā Franču Polinēzija, Zanzibāra, Tasmānija un Bali, Latvija ar Kolkasraga pludmali ierindota 20. vietā virs Riodežaneiro, Keiptaunas kā arī citu pilsētu –  pasaulē iecienītu tūristu galamērķu – pludmalēm.

Kolkasrags pārsteidz ar neskarto dabu

Piecās novērtējuma kategorijās Kolkasraga pludmale ieguvusi: 9 no 10 punktiem par neskartās dabas kvalitāti; 9 no 10 punktiem par nošķirtību no pilsētām un infrastruktūras mezgliem; 7 no 10 punktiem par smilšu un ūdens kvalitāti; uzskaitītas 267 saulainas dienas; atzītu vidējo gaisa temperatūru – 9,5 grādus (pēc Celsija).

Prestižais portāls Flightnetwork.com piesaka Kolkasraga pludmali kā vietu, kur satiekas Rīgas jūras līča un Baltijas jūras ūdeņi un mīt pārsteidzoši daudz dažādu putnu un citu savvaļas dzīvnieku.

TOP50 veidotāji arī iedrošina ceļotājus ļauties kultūras baudīšanai, apmeklējot skatu torņus un izgaršojot vietējo virtuvi.

Kolkasraga piedāvājums pārsteigšot ikvienu tūristu, kurš, uzdrīkstoties noklīst no citu iestaigātās takas, nonāks Latvijā.

Tikmēr topa augšgalā ierindotas Islandes, Krētas un Oregonas štata (ASV) pludmales. 

Augstāko novērtējumu guvusi pasakaini gleznainā Islandes Vestrahornas pludmale, kur savulaik uzņemtas populārā TV seriāla “Game of Thrones” ainas.

Pasaules labāko pludmaļu TOP50 var aplūkot šeit.