foto: Lita Krone/LETA
Izsludināts konkurss uz "Latvenergo" valdes locekļa amatu
"Latvenergo" valdes locekļa amata kandidātiem obligāti tiek prasīta augstākā izglītība inženierzinātnēs vai dabaszinātnēs.
Bizness un ekonomika
2018. gada 29. oktobris, 09:23

Izsludināts konkurss uz "Latvenergo" valdes locekļa amatu

LETA

Izsludināts konkurss uz energoapgādes kompānijas "Latvenergo" valdes locekļa amatu, liecina kompānijas publiskotā informācija.

"Latvenergo" valdes locekļa amata kandidātiem obligāti tiek prasīta augstākā izglītība inženierzinātnēs vai dabaszinātnēs; valsts valodas un angļu valodas prasmes C1 līmenī; ne mazāk kā triju gadu pieredze darbā ar liela apjoma projektiem ražošanas, enerģētikas vai būvniecības uzņēmumos; zināšanas par korporatīvās pārvaldības principiem; pieredze organizācijās ar daudzpakāpju vadības struktūru; izpratne par uzņēmuma ilgtermiņa finanšu, risku un personāla vadību; vismaz triju gadu pieredze vadošā amatā, kas nodrošina kompetences un zināšanas, kuras nepieciešamas, lai profesionāli pildītu valdes locekļa uzdevumus konkrētajā amatā; kā arī pieredze komandu darbā - komandu veidošanā, vadīšanā, iekļaušanās jaunās komandās, komandas darba produktivitātes paaugstināšanā.

Tāpat no valdes locekļa amata kandidātiem tiek prasītas stratēģiskās plānošanas prasmes; spēja veidot pozitīvas attiecības un uzņemties vadītāja lomu, lai nodrošinātu kapitālsabiedrības mērķu sasniegšanu; spēja noteikt mērķus un plānot savu darbību; spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību; prasme prezentēt, argumentēt, pārliecināt un veidot konstruktīvu dialogu; kā arī pārmaiņu vadības prasmes.

Kandidātam jāpiemīt arī izcilām darbaspējām (saspringts darba režīms, nozīmīgs darba apjoms, būtisku lēmumu pieņemšana), motivācijai sasniegt rezultātus profesionālajā darbībā, spējai uzņemties atbildību par savu prasmju un spēju attīstību.

Savukārt vēlamās prasības ir izglītība biznesa vadībā; zināšanas par elektroenerģijas pārvadi, sadali, tirdzniecību; pieredze investīciju projektu vadībā; pieredze stratēģiju izstrādē, konceptuālu dokumentu veidošanā; krievu valodas prasme (runāšanai B2 līmenī), kā arī pieredze sadarbībā ar ieinteresētajām pusēm un darbā ar medijiem.

Konkursam iespējams pieteikties līdz 2018.gada 26.novembrim (ieskaitot).

"Latvenergo" valdes locekļa kandidātu atlasē piedalīsies "Pedersen&Partners", kas veiks sākotnējo kandidātu atlasi un novērtēšanu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka oktobra sākumā darbu "Latvenergo" valdē atstāja Māris Kuņickis.

Šobrīd "Latvenergo" valdē strādā valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs, kā arī valdes locekļi Uldis Bariss un Guntars Baļčūns, kuru pilnvaru termiņi ir 2020.gada 15.novembris, un Kaspars Cikmačs, kura pilnvaru termiņš ir 2023.gada 24.septembris.

Tāpat ziņots, ka "Latvenergo" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 925,627 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 0,6% mazāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga 2,5 reizes, sasniedzot 322,021 miljonu eiro. "Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades aktīvu nomu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.