foto: LETA
"Latvenergo" valdē ieceļ bijušo "Citadeles" valdes locekli Kasparu Cikmaču
Kaspars Tikmačs.
2018. gada 30. augusts, 14:50

"Latvenergo" valdē ieceļ bijušo "Citadeles" valdes locekli Kasparu Cikmaču

Jauns.lv / LETA

AS "Latvenergo" valdē iecelts bijušais AS "Citadele banka" ("Citadele") valdes loceklis Kaspars Cikmačs, informēja "Latvenergo" pārstāvji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šogad darbu "Latvenergo" valdē pārtrauca Guntis Stafeckis, tāpēc uz vakanto amatu tika izsludināts konkurss, kurā par uzvarētāju tika pasludināts Cikmačs. Viņš jaunos pienākumus uzņemsies no 25.septembra.

"Latvenergo" valdē darbu turpinās valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs un valdes locekļi Uldis Bariss, Māris Kuņickis un Guntars Baļčūns.

"Latvenergo" padomes priekšsēdētājs Andris Ozoliņš atzina, ka pieredze pārmaiņu procesa vadībā, dziļas zināšanas digitālās transformācijas procesos un prasme strādāt starptautiskā komandā ir kvalitātes, kas Cikmača kandidatūru izvirzīja atlases procesa virsotnē.

Cikmačs no 2010.gada līdz 2018.gadam bija "Citadeles" valdes loceklis un Operacionālās direkcijas vadītājs. Darbības laikā "Citadelē" dažādos laika posmos viņa atbildībā bijušas informācijas tehnoloģiju (IT) un operāciju pārvaldību saistītās jomas, tajā skaitā IT uzturēšana un izstrāde, e-komercija, kā arī iepirkumi, nekustamo īpašumu pārvaldība un apsaimniekošana, transporta nodrošinājums, dokumentu pārvaldība, bankas atbalsta struktūrvienības, produktu un projektu attīstība, efektivitātes un procesu pārvaldība, personāla pārvalde, inkasācijas dienests, drošības dienests.

No 2009.gada jūnija līdz 2010.gada vidum Cikmačs bija AS "Parex banka" Informācijas tehnoloģiju daļas vadītājs, vēl pirms tam strādājis AS "Swedbank", kur no 2005.gada līdz 2009.gadam bijis IT operāciju direkcijas vadītājs Baltijas valstīs.

"Latvenergo" padomes Cilvēkresursu komitejas vadītājs Mārtiņš Bičevskis atzina, ka "Latvenergo" koncerna stratēģija iekļauj efektivitātes un digitalizācijas mērķus, vienlaikus apgūstot jaunus tirgus un tādējādi sniedzot vēl lielāku ieguldījumu valsts ekonomikā.

"Sagaidām, ka Cikmačs ar savu pieredzi un kompetenci papildinās "Latvenergo" valdes mērķtiecīgo darbu turpmākas sekmīgas koncerna darbības attīstībā, pieņemot enerģētikas nozares izaicinājumus un labākajā veidā izmantojot šobrīd tajā notiekošās pārmaiņas," pauda Bičevskis.

Darbu "Latvenergo" valdē no 1.marta atstāja valdes loceklis Guntis Stafeckis. Šādu lēmumu viņš pieņēmis, lai nostiprinātu veselību. Stafeckis "Latvenergo" valdes locekļa un Tehnoloģiju un atbalsta direktora amata pienākumus pildīja kopš 2015.gada.

"Latvenergo" koncerns nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldību. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās