foto: LETA
Skanstes rajona "New Hanza" tomēr plānots pabeigt 3 gadu laikā
"New Hanza City" centrālais kvartāls.
2018. gada 18. aprīlis, 13:40

Skanstes rajona "New Hanza" tomēr plānots pabeigt 3 gadu laikā

Jauns.lv / LETA

"New Hanza" kvartālā plānotā biroju centra būvniecība aizkavēsies aptuveni par gadu un tiks pabeigta 2021.gadā, trešdien diskusijā "Latvija-Rīga-Skanste 2024" sacīja projekta attīstītāja "Pillar Management" valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sākotnēji "ABLV Bank" vajadzībām projektēto 16 stāvu biroju ēku bija plānots nodot ekspluatācijā 2020.gadā, taču šā gada februārī "ABLV Bank" problēmu dēļ "Pillar" zaudēja savu galveno pasūtītāju un finansētāju. Miļūns norādīja, ka šo iemesla dēļ biroju centra projekts piedzīvos izmaiņas un aizkavēsies aptuveni par gadu.

"Tomēr turpinām darbu pie iesāktās biroju ēkas neatliekamajiem būvniecības darbiem. Sākotnēji tā bija projektēta ar fokusu uz banku, kā galveno ēkas lietotāju. Patlaban ēkas koncepts tiek pārveidots, lai ēka būtu piemērota jebkuram potenciālajam A klases biroju nomniekam," skaidroja Miļūns.

Viņš norādīja, ka "Pillar" patlaban ir atvērts jauniem sadarbības piedāvājumam un jaunu investoru piesaistei, notiek finansējuma struktūras maiņa.

"Daļa "New Hanza" kvartālā ieplānoto projektu patlaban ir apturēti uz nenoteiktu laiku - bankas biroju ēka, Laikmetīgās mākslas muzejs, parks un skola. Patlaban jau ir atrasts veids ka finansēt jau iesākto plašizklaides centra "Hanzas perons" rekonstrukciju. Rudenī šo ēku varētu pabeigt un nākamā gada martā to varētu atklāt," sacīja Miļūns.

Tāds izskatīsies Skanstes ielas rajons pēc 5 gadiem

Rīgas mērs Nils Ušakovs sociālajā tīklā "Facebook" ievietojis vīziju, kādai jāizskatās Skanstes ielas apkaimei pēc 5-6 gadiem.

gallery icon
5

"Pillar" vadītājs skaidroja, ka līdzekļi "Hanzas perona" pabeigšanai tika iegūti, palielinot uzņēmuma "Pillar Development" pamatkapitālu. Šā gada martā "Pillar Development" pamatkapitāls tika palielināts no 33,7 miljoniem eiro līdz 39,45 miljoniem eiro.

Tāpat projektu turpināšanai tiek piesaistīts arī saistītā uzņēmuma "New Hanza Capital" kapitāls. Savukārt biroju centra būvniecībai "Pillar" meklē iespējas piesaistīt citus investorus.

"Lai biroju centru pabeigtu 2021.gadā, tā būvniecība ir jāsāk 2019.gadā. Tātad gada laikā mums ir jāatrod investors," sacīja Miļūns, piebilstot, ka investoru interese par šo objektu ir. Miļūns norādīja, ka pagaidām vēl ir par agru atklāt, kurš investors projektam tiks piesaistīts, vien norādīja, ka tie varētu būt Skandināvijas investori - gan tādi, kas jau darbojas Latvijas tirgū, gan tādi, kas Latvijā vēl nav investējuši.

"ABLV Bank" likvidācijas dēļ apturētas 186,7 miljonu eiro investīcijas "Pillar" grupas attīstības projektos. Kvartālā plānotas biroju un dzīvojamās ēkas, plašizklaides centrs "Hanzas perons", parks "Hanzas dārzs", bērnudārzs, skola un Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būvniecība.

Cilvēki Lielajos kapos iestājas pret Skanstes tramvaja projektu

gallery icon
28
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās