foto: Zane Bitere/LETA, Ekrānuzņēmums no ss.lv
Vai Ventspilī tirgo Lemberga dzīvokli? Viešam skaidrību
Vai tirgo Aivaram Lembergam piederošu mitekli Ventspilī?
2017. gada 9. oktobris, 06:14

Vai Ventspilī tirgo Lemberga dzīvokli? Viešam skaidrību

Žurnāls "Kas Jauns"

Nekustamā īpašuma tirgū par 200 tūkstošiem eiro izlikts ekskluzīvs dzīvoklis Ventspilī, par kuru vietējie teic, ka tam esot saistība ar pilsētas mēru Aivaru Lembergu. Vai tā ir?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iespējams, tirgo Lemberga mitekli

Nekustamā īpašuma tirgū par 200 tūkstošiem eiro izlikts ekskluzīvs dzīvoklis Ventspilī, par kuru vietējie teic, ka tam esot saistība ar ...

gallery icon
9

Sludinājumu portālā Ss.com nesen ievietots sludinājums ar nosaukumu "Ekskluzīvs piedāvājums". Tajā vēstīts, ka tiek pārdots 230 kvadrātmetru liels divu stāvu dzīvoklis pilsētas vēsturiskajā centrā. Dzīvoklim ir četras istabas un atsevišķas ieejas no ielas.

Sludinājumā dzīvoklis tiek raksturots: „Kāpnes ar iebūvētu garderobi, halle ar kamīnu, lielā viesistaba ar kamīnu, mazā viesistaba ar balkonu, kabinets, guļamistaba, virtuve un divi apvienoti sanmezgli. Dzīvokļa remontā un mēbelēs ir ieguldīti ap 200 000 eiro, tika piesaistīti pirmklasīgi meistari, apdarē tika izmantotas augstvērtīgas koku sugas (ozols, rieksts, ķirsis, palisandrs, Karēlijas bērzs un citi).

Liela daļa mēbeļu tika izgatavotas pēc pasūtījuma, tāpat arī liela daļa lustru tika izgatavotas pēc pasūtījuma, pārsvarā no bronzas un apzeltītas bronzas. Parketa grīdas ar sarežģītu rakstu. Sanmezglos ir apsildāmās grīdas. Koka griesti.”

Mājoklis tiekot pārdots ar visām mēbelēm, un tiek pieteikts, ka šo dzīvokli var izmantot arī kā respektablu biroju. Sludinājuma ievietotāji informē, ka nepieciešamības gadījumā pircējam palīdzēs noformēt hipotekāro kredītu bankā.

„Zvaniet tūlīt” – ar šādiem vārdiem tiek noslēgts sludinājums. Zvanot uz sludinājumā norādīto tālruni, klausuli pacēla kāds kungs, kurš paziņoja, ka tiešām sludinājums ir pamatots un tiek tirgots īpašums, kas, kā izteicās mākleris, ir šikākais dzīvoklis visā Ventspilī.

Taujāts, kas ir patiesais saimnieks un kāda ir precīzā īpašuma adrese, lai varētu pārbaudīt – sak’, netiek gadījumā tirgots kaķis maisā –, vīrs kļuva noslēpumains, aizbildinoties, ka konkrētā dzīvokļa numuru piemirsis. Pēcāk viņš atzina, ka saimnieks pieteicis būt ļoti uzmanīgam un smalki izvērtēt, kam īpašuma konkrētā adrese dodama.

Tikmēr Kurzemes sakārtotākās pilsētas ļaudis runā, ka tirgots tiek dzīvoklis, kurā daļu laika pavadījis Ventspils mērs Aivars Lembergs, un šis esot dzīvoklis, kura virtuvē savulaik viņš pat uzņēmis kādu pavārraidījumu. Kā noskaidroja žurnāls "Kas Jauns", sludinājumā uzrādītajā pēckara laikā celtajā daudzdzīvokļu mājā ir vai ir bijuši īpašumi vairākiem turīgiem ventspilniekiem.

Tāpat ir dzīvoklis, kurš pieder nu jau bijušajai Ventspils mēra Aivara Lemberga sievai Inārai Lembergai. Viņas dzīvokļa platība, pēc Zemesgrāmatas datiem, gan ir vairāk nekā 50 kvadrātmetru mazāka.

"Kas Jauns" sazinājās arī ar Aivara Lemberga tagadējo ģimeni. Lemberga kundze Kristīne Lemberga sarunā ar žurnālu bija lakoniska: „Mums ar šo īpašumu nav nekāda sakara.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās