Bizness un ekonomika
2010. gada 28. decembris, 11:59

Stikliņš "Fazer" maizē nonācis kopā ar saulespuķu sēklām

Jauns.lv

Stikla gabaliņš "Fazer dzīvo saulespuķu maizē" nonācis kopā ar saulespuķu sēklām, tādēļ turpmāk sēklas no attiecīgā piegādātāja vairs netiks iepirktas, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja maizes cepšanas uzņēmuma "Fazer maiznīcas" pārstāvji.

"Pēc rūpīgas incidenta izmeklēšanas "Fazer maiznīcas" ir atklājušas, ka stikla gabaliņš ir nokļuvis produktā kopā ar saulespuķu sēklām, ko izmantoto maizes receptūrā. Lai nodrošinātu produktu kvalitāti, ir mainīts sēklu piegādātājs un vienlaikus tiek veikta papildu saulespuķu sēklu kontrole," akcentēja uzņēmuma tirdzniecības direktors Dinārs Ozols.

Kā ziņots, 20.decembrī pēc stikla gabaliņa atrašanas maizē "Fazer" atsauca no tirdzniecības vairākas maizes šķirnes, kas ražotas uz vienas ražošanas līnijas. Maiznīca saņēma elektronisku vēstuli ar attiecīgu fotogrāfiju no pircējas, kura Daugavpilī nopirka "Fazer dzīvo saulespuķu maizi" un atrada tajā stikla gabaliņu. Pircēji tika aicināti neēst šo šķirņu maizi, kā arī nest atpakaļ uz veikalu iepakojumu ar aizdari, kur minēts attiecīgais datums, kā arī čeku, lai uzņēmums varētu apmaksāt izdevumus.

"Vēlreiz gribu atvainoties pircējai par sagādātajiem nepatīkamajiem mirkļiem. Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, tas ir bijis vienīgais negadījums. Veiktās izmeklēšanas rezultātā esam secinājuši, ka stikla gabaliņš maizītē nonācis ar saulespuķu sēklām. Kopš brīža, kad saņēmām sūdzību, veicam papildu sēklu kontroli. Esam atbildīgs uzņēmums un mums patiesi rūp, lai mūsu maize vienmēr būtu garšīga un kvalitatīva, tāpēc, lai nodrošinātu mūsu produktu kvalitāti, pieņēmām lēmumu mainīt sēklu piegādātāju. Diemžēl tas šoreiz ir vienīgais risinājums," sacīja Ozols.

"Fazer maiznīcas" izsaka pateicību tirdzniecības uzņēmumiem par operatīvo rīcību un sapratni. Zaudējumi, kas uzņēmumam radušies pēc produktu atsaukšanas, nav ievērojami un būtiski neietekmēs tā turpmāko darbību, norādīja Ozols.

"Fazer maiznīcas" komunikāciju vadītāja Baiba Gulbe "Nozare.lv" apstiprināja, ka atsauktās maizes partijas dēļ zaudējumi nebija būtiski - pāris tūkstoši latu. "Savukārt pircēji arī maizi atpakaļ tā arī nav atnesuši, vismaz pagaidām no veikaliem šādu ziņu nav bijis," sacīja Gulbe.

Kā ziņots, 2002.gadā Somijas uzņēmums "Fazer Bakeries" iegādājās "Ogres maiznieku", un uzņēmums tika nosaukts par "Fazer maiznīcu Druva", bet 2005.gadā uzņēmumu pārdēvēja par SIA "Fazer maiznīcas".

"Fazer maiznīcas" apgrozījums pērn samazinājies par 1,6% - līdz 12,835 miljoniem latu, liecina "Lursoft" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2008.gadā bija 13,04 miljoni latu.

Pagājušajā gadā "Fazer" uzņēmumu kopējais apgrozījums Latvijā bija 17,3 miljoni latu, liecina neauditētie rezultāti.

LETA