1dienas
19stundas
35minūtes
06sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Bizness un ekonomika

Pērnā gada pircēju iecienītākajiem produktiem piešķirs nosaukumu "Gada prece 2010"

Jauns.lv

Trešdien, 27.aprīlī, pagājušā gada pircēju iecienītākajiem produktiem piešķirs nosaukumu "Gada prece 2010", pavēstīja Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) projektu vadītāja Linda Konrade.

Pēc viņas sniegtās informācijas, kā jau katru gadu, Latvijā tika noteiktas pircēju visiecienītākās preces, LTA aptaujājot valsts nozīmīgākos tirdzniecības uzņēmumus - "Rimi", "Maxima", "Sanitex Baltic Distribution", "Elvi", "Narvesen", "Aibe", "Prisma" un citus.

Nosaukumu "Gada prece 2010" saņems 29 dažādu uzņēmumu ražotie un izplatītie produkti. Pagājušajā gadā pircēju iecienītākie produkti bijuši "Siguldas maiznieka" ražotie "Mini sausiņi ar rozīnēm", "Balttur-R" ražotā majonēze "Provansas Francis", "Pērnes L" ražotās kartupeļu plāksnītes ar bekona garšu, "Dobeles dzirnavnieka" kviešu milti "Dobele-Ekstrs" un "Mājas kēksa" sausais maisījums, "Tukuma piena" ražotais "Baltais eksporta sviests 82,5%" un "Baltais eksporta skābais krējums 25%" un "Mobil Plus" izplatītais "Lavel Blanc" Francijas vīns.

Tāpat nosaukumu "Gada prece 2010" iegūs "L'Oreal Baltic" izplatītais nakts krēms "Dermo-Expertise-Triple Active" un "Elvital Color Vive" balzams ar ultravioletā starojuma filtru, "Hanzas maiznīcu" ražotā klasiskā tostermaize "Tostē", rudzu maize "Kuršu" un tumšā sēklu maize "Vizbulīte", "Cēsu alus" ražotais alus "Cēsu Premium" un vieglais alkoholiskais džeriens "Cēsu Džons Green Lime", "Staburadzes konditorejas" ceptā torte "Cielaviņa" un "Aldara" ražotais alus "Aldaris Gaišais" un "Apinītis Stiprais".

Par 2010.gadā vsivairāk pirktajiem produktiem atzītas arī "Lango R&D" ražotās klasiskās pankūkas ar biezpiena pildījumu, "Rīgas Miesnieka" ražotie "Rakveres" cīsiņi, "Narvesen Baltija" ražotais "Narvesen banānu saldējums" un "Narvesen karstā polārmaize ar vistu", "Putnu farbikas Ķekava" ražotās cepamās desiņas ar sieru, "Nordic Sugar" products "Jelgavas cukurs", "Konig Distribution" izplatītie "Itāļu" makaroni un "Vegeta" universālais garšvielu maisījums, "Bauskas alus" ražotais alus "Bauskas gaišais speciālais", "Baltijas Marketing Servisa" izplatītās "Duracell AA Cooper & Black" baterijas un "Agrofirmas Tērvete" ražotais "Tērvetes" alus.

Pasākuma dalībniekus sveiks zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Elīna Egle un nozīmīgāko tirdzniecības uzņēmumu pārstāvji. Balvas nominantiem pasniegs zemkopības ministrs un LTA prezidents Henriks Danusēvičs.

Pircēju iecienītāko preču noteikšanu, ņemot vērā to pārdošanas apmērus, LTA sāka 2003. gadā.

LTA ir dibināta 1998. gadā, un tajā ietilpst sakaru nozares uzņēmumi un privātpersonas, kas iestājas par telekomunikāciju liberalizāciju un attīstību Latvijā, veicina nozares organizāciju un uzņēmumu sadarbību, informē sabiedrību, piedalās izglītības, tirgus izpētes, zinātniskos un ražošanas projektos un starptautiskos kontaktos.

BNS