Bizness un ekonomika
2011. gada 12. novembris, 11:05

LDDK rīkos diskusiju par ēnu ekonomikas apkarošanu

Jauns.lv

Lai kopā ar dažādu nozaru pārstāvjiem meklētu risinājumus ēnu ekonomikas mazināšanai Latvijā, Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) nākamnedēļ rīkos diskusiju par ēnu ekonomikas apkarošanu un kontrabandu, informēja konfederācijas pārstāvji.

Diskusijā par publiskajiem iepirkumiem piedalīsies pārstāvji no LDDK, Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas, AS "Philip Morris Latvia", AS "British American", AS "Latvijas Balzams", Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes, Valsts robežsardzes, Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes.

Nozaru pārstāvji norādīs uz svarīgākajām problēmām, kas saistītas ar ēnu ekonomiku un publiskajiem iepirkumiem konkrētajā nozarē, bet arī kopīgi ar atbildīgo institūciju pārstāvjiem meklēs risinājumus situācijas uzlabošanai.

Kā ziņots, lai veicinātu uzņēmumu un tajos strādājošo darbinieku izpratni par ēnu ekonomikas izpausmes veidiem, ietekmi uz ikviena Latvijas sabiedrības pārstāvja ikdienas dzīvi, kā arī aicinātu sabiedrību aktīvi iesaistīties risinājumu meklēšanā, kā mazināt ēnu ekonomiku Latvijā LDDK organizēja vairākas diskusijas.

Kampaņas noslēgumā pēc sabiedrības viedokļa apkopošanas LDDK vērsīsies pie atbildīgajām valsts iestādēm un 11.Saeimas deputātiem, lai pārrunātu izstrādātos priekšlikumus un aicinātu pieņemt lēmumu par labu iesniegtajiem ierosinājumiem.

Kampaņas "Pret ēnu ekonomiku - par godīgu konkurenci" īstenošanā iesaistās organizācijas un uzņēmumi no dažādām tautsaimniecības nozarēm - Veselības aprūpes darba devēju asociācija, Alkohola ražotāju un tirgotāju apvienība, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija, Latvijas Pilnvaroto auto tirgotāju asociācija, Latvijas Degvielas tirgotāju asociācija, Latvijas Būvnieku asociācija, Latvijas profesionālās uzkopšanas un apsaimniekošanas asociācija, Latvijas Komercbanku asociācija, Latvijas Spēļu biznesa asociācija, kā arī SIA "RIMI Latvia", AS "Latvijas Dzelzceļš", SIA "Latvija Statoil", AS "Lattelekom", AS "Microsoft Latvia"un AS "Aldaris".

Diskusija notiks LDDK telpās Baznīcas iela 25, plkst.11.

LETA Nozare.lv