Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
“Smārtiņu” salidojums Antverpenē. FOTO
1594 Smart fani no 27 valstīm piedalijās savos svētkos. Šogad Antverpenē.
Auto un tehnoloģijas

“Smārtiņu” salidojums Antverpenē. FOTO

Jauns.lv

Pie viena no bagātu ļaužu vidū atzīta pārtikas veikala Jūrmalas virzienā nereti sastopamas patiešām vērtīgas autobūves pērles. Protams, vārds “vērtīgs” šajā gadījumā ir tas pats, kas “dārgs”. Turklāt “dārgs” pēc Latvijas mērauklas.

Iebraucot veikala stāvlaukumā ar mazās klases automobili, kuru darbina smieklīgs 1,2 litru dzinējs ar niecīgu 102 zirgspēku jaudu un apkaunojošu 5,5 litru degvielas patēriņu uz nobrauktiem simt kilometriem, jūties kā ne savā šķīvī. Nu gluži kā sākumskolas skolnieciņš profesionālu basketbolistu arēnā! Tomēr ir viens mazauto, kura klātbūtne neizsauc nievājošu smīnu “bentliju”, “maserati” un “rolsroisu” īpašnieku sejās, – Smart!

Latvijā šo mazo stila automobiļu nav daudz. Un ne tāpēc, ka tie būtu dārgi, bet drīzak gan tāpēc, ka esam pieraduši vai nu pie lieliem un vareniem limuzīniem, vai arī nostrādā reakcija – “es kā citi...”. Taču plašajā pasaulē ir daudz tādu, kas vēlas atšķirties no kopējās patērētāju armijas un izvēlas kaut ko neikdienišķu, piemēram, Smart.

Lai parādītu sev un citiem, ka arī mazulis Smart var būt liels spēks, aizvadītajās brīvdienās Antverpenē pulcējās šīs markas īpašnieki no visas pasaules. Pavisam kopā salidojumā piedalījās 1594 Smart īpašnieki no 27 valstīm. Tas bija ne tikai vērienīgākais Smart salidojums, bet arī garākā Smart kolonna, kurā cits aiz cita virzījās 1114 mazie automobilīši.

Lai kompensētu CO2 izmešus, ko saražoja mazie braucamrīki trīs dienu pasākumā, Smart iestādīs 5200 kokus Kenijā. Tāpēc pasākuma laikā varēja atļauties nedaudz brīvāk izturēties pret ekoloģiju un iespiest gāzes pedāli dziļāk grīdā. Pasākuma laikā notika gan koncerti, gan kaskadieru paraugdemonstrējumi. Ar saviem darbiem iepazīstināja arī Smart tūnētāji.