Uzņēmējs Raimonds Gerkens vairs nav miljonārs
Miljonārs Raimonds Gerkens šogad svītrots no Latvijas miljonāru TOP100. Viņa īpašumi vairs nav tik vērti, kā tas bija agrāk.
Bizness un ekonomika
2012. gada 4. decembris, 07:17

Uzņēmējs Raimonds Gerkens vairs nav miljonārs

Jauns.lv

Uzņēmējs Raimonds Gerkens, kurš līdz šim gozējies Latvijas miljonāru TOP sarakstos, vairs nav starp 100 bagātākajiem cilvēkiem mūsu valstī. Šogad viņš no Latvijas miljonāru TOP100 saraksta ir svītrots.

Žurnālista Lato Lapsas Latvijas miljonāru sarakstā, kuru viņš veido kopš 1997. gada, šogad Gerkena vārds vairs nav atrodams. Pērn Gerkens ar saviem apmēram sešu miljonu vērtajiem īpašumiem bija miljonāru saraksta apakšgalā, bet nu tajā nav atrodams. Jāatgādina, ka, piemēram, 1994. gadā Gerkens tika atzīts par devīto bagātāko cilvēku Latvijā.

Raimonds Gerkens sarunā ar Kasjauns.lv sacīja, ka droši vien kaut ko īsti nesaprot no Lapsas aprēķiniem. „Protams, ka es nekāroju būt miljonāru sarakstā, un pat priecājos, ka mani strīpojuši no šī saraksta. Būt par miljonāru – nu nekas labs vismaz sabiedrības acīs tas nav. Cilvēki ir dažādi, arī skaudīgi,” sacīja Gerkens. Viņš piebilda, ko no cita viedokļa raugoties, Lapsam īsti piekrist viņš nevēlas. „Ja es līdz šim biju tajā sarakstā, tātad viņš pats mani tajā bija ierindojis. Pēdējā laikā nekas diži manā dzīvē nav mainījies. „Bērnu pasaule”, „Mēbeļu nams” un citi veikali stāv tajā pašā vietā un darbojas, mans rolsroiss braukā pa pilsētas ielām, un Langstiņu „Villa Velga”, kuras vērtība varētu būt vismaz kādi pieci miljoni latu, stāv kur stāvējusi,” paziņoja Gerkens.

Lato Lapsa žurnālam „Sestdiena” pastāstījis, ka parasti miljonāru sarakstā vairs neiekļuvušie neceļ pretenzijas. Pāris reizes gan tādas esot bijušas:

„Burtiski trīs vai četri cilvēki visu šo gadu laikā. Viņi pēc tam man ir atsūtījuši sarakstus ar sev piederošiem dzīvokļiem Rīgas klusajā centrā, un vienmēr nācies atzīt - jā, viņi ir pietiekami bagāti.

Pirmajos gados bijis arī otrādi - ļaudis man pa pastu sūtījuši vēstules, kurās noliedz, ka būtu miljonāri. Esmu visas šīs vēstules saglabājis, viņu vidū bija, piemēram, Guntis Indriksons, Kirovs Lipmans, Vija Kilbloka… Visklasiskākais iebildums vienmēr ir tāds, ka miljonārs esot tas, kuram tas miljons ir makā, nevis tas, kuram tik vērti ir īpašumi.”

Gerkena neiekļūšanas miljonāru TOP100 sarakstā, kas šogad publicēts žurnālā „Kapitāls”, ir „nepietiekama īpašumu vērtība”.

Šoruden aģentūra LETA ziņoja, ka apģērbu un sadzīves preču tirgotāja SIA „Gerkens un partneri”, kura lielākās daļas īpašnieks ir Gerkens, zaudējumi pērn trīskāršojušies - no 187 713 latiem 2010. gadā līdz 613 311 latiem 2011. gadā. „Gerkena un partneru” apgrozījums pērn samazinājās par 36,3% - no 2 893 978 latiem 2010. gadā līdz 1 844 197 latiem 2011. gadā.


Kasjauns.lv/Foto: Juris Vaidakovs, Edgars Orlovs, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva