Bizness un ekonomika
2013. gada 26. martā, 00:27

"Rietumu banka" no pagājušā gada peļņas dividendēs izmaksās 5,1 miljonu latu

Jauns.lv

AS "Rietumu banka" no pagājušā gadā nopelnītajiem 20,3 miljoniem latu dividendēs izmaksās 5,1 miljonu latu, bet pārējā peļņa tiks atstāta bankas rīcībā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja bankā.

"Rietumu bankas" tīrā auditētā peļņa 2012.gadā divas reizes pārsniedza iepriekšējā gada rezultātus un sasniedza 20,3 miljonus latu. Bankas aktīvu apjoms pieauga par 18% līdz 1,6 miljardiem latu.

Piektdien, 22.martā, Rīgā norisinājās "Rietumu bankas" akcionāru sapulce, kurā tika apstiprināti "Rietumu bankas" un Rietumu konsolidētās grupas finanšu pārskati par 2012.gadu, kā arī auditora - "KPMG Baltics" - slēdziens.

Saskaņā ar pārskata datiem 2012.gadā ievērojami palielinājās visi galvenie bankas bilances rādītāji. Klientu depozītu apjoms pieauga par 17% līdz 1,4 miljardiem latu, kredītportfelis - par 16% līdz 705 miljoniem latu.

"Rietumu bankas" kapitāls un rezerves veido 158 miljonus latu. Kapitāla pietiekamības rādītājs - 19,51%.

"Iepriekšējā gada rezultāti ir pārliecinošs panākumu apliecinājums, kuru pamatā ir pārdomāta ilgtermiņa stratēģija un nopietns ikdienas darbs. Mēs cenšamies atbalstīt mūsu klientus un viņu biznesu šodien un ieviest inovācijas, kas kļūs aktuālas rīt. Pie tam mēs saglabājam saprātīgu konservatīvismu un kontroli pār riskiem," norāda "Rietumu bankas" prezidents Aleksandrs Pankovs.

Par bankas auditoru 2013.gadam akcionāru sapulce apstiprināja uzņēmumu "KPMG Baltics".