Dīdžejs Egons Reiters kopā ar brāli nopērk "Radio Sigulda"
Radio pirkšanas darījuma summa gan netiek atklāta. Brāļi to sauc par "garīgo mantojumu", jo savulaik šajā raidstacijā strādājuši.
Bizness un ekonomika
2013. gada 26. jūlijs, 13:34

Dīdžejs Egons Reiters kopā ar brāli nopērk "Radio Sigulda"

Jauns.lv

Brāļi Egons un Einārs Reiteri iegādājušies "Radio Sigulda", liecina "Lursoft" datubāzē publicētā informācija. Abi plāno izveidot jaunu radio mediju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Radio Sigulda" līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Einārs Reiters pastāstīja, ka radio plānots izveidot par konkurētspējīgu mediju, kas radio viļņos skanēs Siguldas apkaimē un būs pieejams internetā visā Latvijā. "Mēs plānojam būvēt konkurētspējīgu mediju. Plānojam, ka radio skanēs Siguldas apkārtnē, savukārt internetā tas būs pieejams visiem Latvijas iedzīvotājiem. Arī programmu plānojam veidot tādu, kas būtu interesanta visai Latvija, tajā pašā laikā ietverot informāciju par Siguldu un notikumiem tajā," stāstīja Reiters.

Viņš piebilda, ka jaunā programma klausītājiem būs pieejama rudenī.

"Pašlaik testa versijā radio viļņos ir dzirdama mūzika ar iepriekš ierakstītiem tekstiem un reklāmām, taču plānojam, ka šā gada rudenī būs pieejama jauna programma. Tāpat ceram, ka tuvāko nedēļu laikā būs pieejama testa versija radio internetā. Domāju, ka rudens būs tas laiks, kad varēsim likt roku uz sirds un teikt, ka ir tā, kā mēs gribējām," sacīja jaunais "Radio Sigulda" vadītājs un atzīmēja, ka ir paredzēts mainīt arī radio formātu, lai tas būtu mūsdienīgāks un prasīgākiem klausītājiem atbilstošāks.

Reiters atzina, ka tuvākajā laikā mainīsies arī radio nosaukums, taču neatklāja, kāds tas varētu būt. "Pagaidām, kamēr līdz galam šajā jautājumā nav nokārtotas formalitātes, mēs jauno nosaukumu neatklāsim," teica radio vadītājs.

Vienlaikus viņš pastāstīja, ka sākotnēji radio strādās pats un brālis, bet pēc tam tiks lemts par štata paplašināšanu.

Darījuma summu, par kādu iegādāts radio, Reiters neatklāja. "Darījuma summu mēs negribam atklāt. Mēs paši iepriekš esam strādājuši šajā radio, tāpēc varam darījumu uzskatīt par garīgu mantojumu," teica radio jaunais īpašnieks.

Savukārt iepriekšējais radio īpašnieks Aivars Plucis pastāstīja, ka radio pārdots, lai nodrošinātu tā tālāku darbību. "Par to, kāpēc radio ir pārdots, jāsaka paldies valstij. Radio izveides sākumposmā tika teikts, ka valsts medijiem palīdzēs, taču tagad bija jūtams, ka ar visiem regulējumiem tā spiež pie zemes. Tāpat tīri ekonomiski bija grūti - Siguldā tirdzniecībā konkurence bija maza un nebija reklāmas, bet paplašināt raidīšanu uz Rīgu un Cēsīm neļāva," sacīja Plucis.  

Arī viņš darījuma summu neatklāja.

"Radio Sigulda" ir dibināta 1993.gadā un tās pamatkapitāls ir divi tūkstoši latu.

Egons Reiters iepriekš ir strādājis radio "SWH" un "Radio 101", savukārt Einārs Reiters ir strādājis "SWH Rock".

BNS, Foto: Ieva Čīka/LETA