Videospēle "Grand Theft Auto V" pirmajā dienā pēc iznākšanas nopelna 800 miljonus dolāru
Auto un tehnoloģijas

Videospēle "Grand Theft Auto V" pirmajā dienā pēc iznākšanas nopelna 800 miljonus dolāru

Jauns.lv

Videospēle "Grand Theft Auto V" pirmajā pārdošanas dienā nopelnījusi vairāk nekā 800 miljonus ASV dolāru (420 miljonus latu), trešdien paziņoja tās izdevēji.

Populārās spēles jaunākajai versijai "ir vislielākais pirmās dienas pārdošanas apjoms no visām spēlēm kompānijas un "Grand Theft Auto" sērijas vēsturē", sacīja kompānijas "Take-Two" vadītājs Strauss Zelniks.

"Mēs esam sajūsmā par pirmo reakciju uz "GTA V"," viņš turpināja. "Komanda kārtējo reizi ir pārspējusi pati sevi, izklaides industrijā ieviešot vēl nebijušu jaunrades, inovāciju un izcilības standartu."

Videospēles iznākšanas dienā Ziemeļamerikā aptuveni 8300 veikali vēra durvis pusnaktī, lai apmierinātu fanu vēlmi to iegūt pirmajiem.

"GTA V" izveidošana prasīja piecus gadus, un tās budžets lēsts ap 270 miljoniem dolāru (142 miljoniem latu).

Spēles eksemplāri no veikalu plauktiem pazuda lielā ātrumā. Lielbritānijā kādu vīrieti sadūra un atņēma viņam spēles eksemplāru tikai dažas minūtes pēc nopirkšanas.

Spēles darbība norisinās izdomātā Losantosas pilsētā, kas darināta pēc Losandželosas parauga, un tuvējos kalnos un pludmalēs.

Kaut arī videospēle daudz kritizēta par brutālo vardarbību, GTA franšīzes spēle ir pārdota 114 miljonos eksemplāru un tai ir neskaitāmi nelokāmi fani.

No otrdienas pārdošanā pieejamas "GTA V" versijas spēļu konsolēm "Xbox 360" un "PlayStation 3".

Videospēles iepriekšējā versija "GTA 4" 2008.gadā pārspēja visus spēļu industrijas rekordus, nedēļā pēc izlaišanas ienesot 500 miljonus ASV dolāru.

LETA, Foto: ekrānšāviņš no youtube video