Krievija uzbrukumiem Ukrainas dienvidos izmanto ķīmiskas vielas
foto: EPA/Scanpix
Krievi īpaši intensīvi uzbrūk ukraiņu aizstāvjiem Zaporižjas apgabalā.
Pasaulē
2024. gada 5. septembrī, 17:44

Krievija uzbrukumiem Ukrainas dienvidos izmanto ķīmiskas vielas

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas okupācijas spēki Ukrainas dienvidos izmanto munīciju, kas satur toksiskas vielas, nometot to no bezpilota lidaparātiem uz Ukrainas aizstāvju pozīcijām.

Krievija uzbrukumiem Ukrainas dienvidos izmanto ķī...

To "Jeģinije novosķi" ēterā paziņoja karaspēka operatīvās grupas "Taurija" spīkers Dmitro Lihovojs.

Viņš norāda, ka augustā vien iebrucēji veica aptuveni 200 šādus uzbrukumus visā saskares līnijā, kas atrodas "Taurija" komandcentra atbildības zonā.

Viņš norādīja, ka krievi īpaši intensīvi uzbrūk ukraiņu aizstāvjiem Zaporižjas apgabalā.

Lihovojs ziņoja, ka tieši vakar, 4.septembrī, Zaporižjas apgabalā uz kaujas līnijas fiksētas 13 toksisku vielu nomešanas.

"Kopumā ienaidnieks aktīvi izmanto nomešanu no droniem, viņi izmanto tos, lai uzlabotu savu artilērijas un citu ieroču darbu. Vakar bija vairāk nekā 200 šādu nomešanu, izmantojot vairāk nekā 300 munīcijas," viņš piebilda

Situācija Zaporižjas virzienā

Nesen kļuva zināms, ka krievu iebrucēji atkal uzsākuši mēģinājumus virzīties uz priekšu Zaporižjas virzienā. Iebrucēji nebeidz apšaudīt reģionu ar artilēriju, raķetēm un droniem.

Tāpat zināms, ka Krievijas okupācijas spēki turpina novirzīt militāro tehniku ​​Zaporižjes virzienā. Jāatzīmē, ka tā ir jauna, kā "no konveijera". Nesen tika fiksēta 15 kravas automašīnu kolonna ar munīciju. Par to ziņo Mariupoles mēra padomnieks Pero Andrjuščenko.

Tajā pašā laikā kustības "Atesh" partizāni fiksēja, ka Krievijas karavīri okupētajā Zaporižjas apgabala daļā slēpjas pamestās mājās. Tur viņi izvieto savu "štābus".