"Makron, bēdz! Pēc tevis jau nāk armija!" Pēc Durova aizturēšanas Medvedevs velta asus vārdus Francijas prezidentam
foto: VIA REUTERS/ Scanpix
Medvedeva sacītais izraisījis dziļu neizpratni daudzos cilvēkos.
Pasaulē
2024. gada 25. augustā, 14:13

"Makron, bēdz! Pēc tevis jau nāk armija!" Pēc Durova aizturēšanas Medvedevs velta asus vārdus Francijas prezidentam

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Pēc tam kad Parīzes Le Buržē lidostā tika aizturēts ziņapmaiņas pakalpojuma "Telegram" dibinātājs un vadītājs Pāvels Durovs, ar divdomīgām frāzēm sociālajos tīklos kārtējo reizi izcēlies kādreizējais “liberālais” Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs.

"Makron, bēdz! Pēc tevis jau nāk armija!" Pēc Duro...

"Makron, nekavējoties pamet Franciju. Durova armija jau dzenas tev pakaļ!" mikroblogošanas vietnē "X" norādījis politiķis. 

Viņa sacītais izraisījis dziļu neizpratni daudzos cilvēkos - Nafo norāda, ka "politiķim beidzot vajadzētu piebremzēt ar tvītošanu alkoholisko dzērienu ietekmē", kamēr Artūrs vaicā: "Kopš kura laika botus var dēvēt par armiju?". Kamēr daļa par viņa teikto pasmīnējuši, citi norādījuši, ka "Krievijai kaut ko vajadzētu darīt, lai Durovu atpestītu no gūsta". "Viņš kā nekā ir mūsējais," norāda Ali.

"Telegram" ir galvenā saziņas lietotne Ukrainā, Dienvidamerikā un Latīņamerikā. Tāpat sociālajam tīklam ir 300 miljoni lietotāju Indijā". Vairāki Krievijas iedzīvotāji sociālajos tīklos pauduši bažas, ka "līdz ar "Telegram" slēgšanu, tiktu zaudēta arī Krievijas vara šajās valstīs". Savukārt citi norādījuši, ka "iegūstot "Telegram" datus, var tikt atklāts Krievijas spiegu tīkls Eiropā".

Jau ziņots, ka Parīzes Le Buržē lidostā sestdien aizturēts ziņapmaiņas pakalpojuma "Telegram" dibinātājs un vadītājs Pāvels Durovs.  39 gadus vecais uzņēmējs aizturēts, kad ar privāto lidmašīnu bija ieradies no Azerbaidžānas galvaspilsētas Baku. Durovu aizturējusi gaisa transporta žandarmērija, jo Durovs ir Francijā meklēto personu sarakstā.

Durovs neesot novērsis terorisma riskus

TF1 ziņo, ka Durovam Francijā varētu tikt izvirzītas apsūdzības saistībā ar to, ka viņš kā "Telegram" izveidotājs un vadītājs neko nav darījis, lai novērstu, ka platforma tiek izmantota, lai pastrādātu tādus noziegumus kā terorisms, narkotiku tirdzniecība, krāpšana, naudas atmazgāšana, zagtu preču pārdošana un bērnu seksuālā izmantošana. Francijas tiesībaizsardzības iestādes uzskata, ka Durovs ir līdzvainīgs šajos noziegumos,  jo viņš atsakās moderēt platformas saturu, norādījis BFMTV avots.

Svētdien paredzēta tiesas sēde, un gaidāms,  ka tajā Durovam tiks noteikts drošības līdzeklis apcietinājums. Telekanāli ziņo, ka Durova aizturēšanas orderis ir spēkā tikai Francijā un ka viņš zinājis, ka var tikt aizturēts, tādēļ nav skaidrs, kādēļ viņš ieradies Francijā. 

Durovs nedzīvo Krievijā kopš 2014.gada. 2021.gadā tika ziņots, ka viņam piešķirta Francijas pilsonība. Lielākoties viņš uzturējās Apvienotajos Arābu Emirātos, un viņam ir arī šīs valsts pilsonība. Vēl Durovam ir Sentkitsas un Nevisas pilsonība.