Pasaulē
2024. gada 23. augustā, 11:41

VIDEO: jau gandrīz nedēļu degošajā naftas bāzē Rostovas apgabalā ietriecies kārtējais drons

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

23. augusta rītā Krievijā Rostovas apgabala Proļetarskā atkal noticis dronu trieciens naftas bāzei. Ugunsgrēks tajā pēc iepriekšējiem dronu triecieniem turpinās jau sesto dienu.

VIDEO: jau gandrīz nedēļu degošajā naftas bāzē Ros...

Trieciens noticis ap plkst.5. Nav ziņu, ka uzbrukumā kāds būtu cietis. Naftas bāzē turpinās ugunsgrēks, kas sākās pēc iepriekšējā, svētdien notikušā, dronu trieciena.

Krievu ugunsdzēsēji šajā vietā strādājuši jau ilgāku laiku, cenšoties apdzēst liesmas. Ziņo, ka daži darba laikā guvuši ievainojumus. Nesen netālu no naftas bāzes krievu priesteri noturēja lūgšanu dievkalpojumu.

Vietējo "Telegram" kanālu lietotāji novērojuši, ka jau gandrīz nedēļu virs pilsētas redzams melns dūmu mākonis. Vietējie iedzīvotāji tiek aicināti neatvērt logus.

Ugunsgrēks ir aptvēris teju visu naftas bāzes teritoriju, tomēr petrolejas cisternas nav skartas. Atbilstoši "Shot" versijai tieši tās bijušas dronu trieciena mērķis.

foto: Ekrānuzņēmums
Krievu ugunsdzēsēji Rostovas apgabala Proļetarskā, kur ugunsgrēks plosa vietējo naftas bāzi.
Krievu ugunsdzēsēji Rostovas apgabala Proļetarskā, kur ugunsgrēks plosa vietējo naftas bāzi.

Kas zināms par ugunsgrēku naftas bāzē Proļetarskā

Naktī uz 18. augustu bezpilota lidaparāti trāpīja "FGKU Kavkaz" kombināta naftas bāzei Rostovas apgabala Proļetarskas pilsētā.

Saskaņā ar "RBC-Ukraine" avotiem, tā bijusi Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes veikta operācija.

Dienu iepriekš soctīklos parādījās Proļetarskas ugunsgrēka satelītattēli. Tie liecina, ka dūmi tuvojās Rostovai. Attālums starp šīm abām pilsētām ir aptuveni 150 kilometri.

Arī attēli no kosmosa liecināja, ka ugunsgrēka platība naftas bāzē turpina palielināties.

Kā atzīmēja OSINT analītiķi, ugunsgrēks jau ir pilnībā iznīcinājis 14 degvielas tvertnes, 4 tika daļēji iznīcinātas un 16 nebija bojātas. Tiek atzīmēts, ka vēl 44 rezervuāru liktenis nav zināms, jo tie ir pārklāti ar blīvu dūmu slāni.