Putina uzticamības persona Larisa Doļina paziņo, ka kļuvusi par krāpnieku upuri. Pārdots viņas dārgais dzīvoklis, bet nauda pārskaitīta Ukrainas "Azov"
foto: ekrānuzņēmums no video
Krievijas dziedātāja Larisa Doļina.
Pasaulē
2024. gada 14. augustā, 10:35

Putina uzticamības persona Larisa Doļina paziņo, ka kļuvusi par krāpnieku upuri. Pārdots viņas dārgais dzīvoklis, bet nauda pārskaitīta Ukrainas "Azov"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas dziedātāja Larisa Doļina publiskojusi video uzrunu, kurā paziņojusi, ka viņu piekrāpuši krāpnieki. Ieraksts tapis 13. augustā viņas "Telegram" kanālā un "Instagram".

Putina uzticamības persona Larisa Doļina paziņo, k...


"Es kļuvu par krāpnieku upuri. Pret mani ir veiktas ļoti izsmalcinātas un izplānotas krāpnieciskas darbības. Par šo faktu ierosināta krimināllieta, esmu atzīta par cietušo, bet manam dzīvoklim uzlikts arests. Provizoriskā izmeklēšanā noteikts, ka krāpnieki atrodas Ukrainas teritorijā," paziņoja Doļina.

Pēc viņas teiktā, krāpnieciskās shēmas dalībnieki "sociālajos tīklos izlikuši it kā vēstījumu no manis, kurā nav neviena patiesa vārda". Doļina piebilda, ka "uzsāktās izmeklēšanas interesēs" nevar sniegt "kaut kādus padziļinātus komentārus". Viņa lūdza žurnālistus viņu netraucēt.

Iepriekš Larisas Doļinas "Instagram" profilā parādījusies ziņa, ka viņa savu dzīvokli pārdevusi par 112 miljoniem rubļu (aptuveni 1,1 miljons eiro), kā arī ieķīlājusi vasarnīcu par 50 miljoniem rubļu (aptuveni 494 tūkstoši eiro), lai pārskaitītu naudu Ukrainas "Azov" brigādei.

Paziņojumā, kas tagad ir izdzēsts, bija teikts, ka Doļina vēlas "savas dzīves atlikušo daļu nodzīvot savā dzimtenē Ukrainas Odesā". "Ja jūs to lasāt, tas nozīmē, ka es jau esmu atstājusi Krieviju un esmu drošībā. Slava Ukrainai!" bija teikts paziņojumā.

Pēc "Telegram" kanāla "Shot" datiem, dzīvokļa pārdošanas darījumu pabeidza 24. jūnijā, bet jau 3. augustā tiesa uzlika īpašumiem arestu. "Telegram" kanāls "Mash" raksta, ka dzīvokli Doļina pārdeva par 112 miljoniem rubļu, bet darījumu reģistrēja kompānijā "Lviv estate". "Shot" apgalvo, ka Doļina ierakstījusi video šajā pašā dzīvoklī.

Pēc "Mash" informācijas, pirmo reizi krāpnieki ar Larisu Doļinu sazinājās aprīlī, stādoties priekšā kā "specdienesti". Viņi paziņojuši, ka par dzīvokli interesējas krāpnieki, un pārliecinājuši dziedātāju pārdot mājokli, bet naudu pārvest uz drošu kontu. "Mash" apgalvo, ka, gatavojoties pārdošanai, krāpnieki no Doļinas izkrāpuši aptuveni 68 miljonus rubļu (aptuveni 664 tūkstoši eiro). Krāpnieki arī sazinājušies ar nekustamo īpašumu aģentūru "Lviv Estate" un lūguši atrast dzīvoklim pircējus. Jau maijā dziedātāja saņēma rokasnaudu, bet pēc tam, parakstot pirkšanas un pārdošanas līgumu, viņai nodeva atlikušo summu. Pēc tam Doļina pārskaitīja naudu krāpnieka kontā. "Mash" raksta, ka 13. augustā dzīvoklī mēģinājuši iekļūt pircēji, taču Doļina atteikusies atdot viņiem atslēgas.

Larisas Doļinas pārstāvis Sergejs Pudovkins paziņojis, ka viņš ir lietas kursā par krāpnieciskām darbībām attiecībā uz dziedātāju. "Te es varu pateikt tikai to, ka šis stāsts tiek kontrolēts un atrodas ļoti lielā speciālo dienestu un likumsargu uzraudzībā, kuri nodarbojas un nodarbosies ar šo jautājumu risināšanu."

Krievijas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka Larisas Doļinas dzīvokļa izkrāpšanas krimināllietas izmeklēšanas ietvaros aizturēta 53 gadus veca kurjere, kura no cietušās paņēma daļu naudas un atdeva to krāpniekiem.

Larisa Doļina ir Krievijas Tautas skatuves māksliniece. Atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā. Latvija 2022. gadā aizliedza Doļinai iebraukt valstī.