Pasaulē
2024. gada 12. augustā, 20:24

Lielbritānijā turpina ieairēties nelegāļi; laivās pa Lamanšu šogad iekļuvuši vairāk nekā 18 tūkstoši nelegālo imigrantu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Lielbritānijā, laivās šķērsojot Lamanšu, šogad ieradušies vairāk nekā 18 000 nelegālo imigrantu, bet tikai svētdien vien tādi bijuši 703, pavēstījusi Iekšlietu ministrija.

Lielbritānijā turpina ieairēties nelegāļi; laivās ...

Tas ir lielākais nelegālo imigrantu skaits, kas dienas laikā laivās ieradies pāri Lamanšam kopš leiborista Kīra Stāmera stāšanās premjerministra amatā 5.jūlijā.

Nelegālie imigranti pāri Lamanšam svētdien ieradušies 11 laivās, Vidēji tie ir 64 cilvēki laivā.

Francijas ūdeņos, mēģinot šķērsot Lamanšu, dzīvību zaudējuši divi cilvēki. Pārējie nelegālie imigranti, kas atradās ar viņiem vienā laivā, izglābti un nogādāti atpakaļ drošībā Francijā.

Kopējais pār Lamanšam Lielbritānijā laivās iekļuvušo nelegālo imigrantu skaits kopš gada sākuma atbilstoši provizoriskajām aplēsēm sasniedzis 18 342.

Tas ir par 13% vairāk nekā šajā laika posmā pērn (16 170), bet par 3% mazāk nekā 2022.gadā (18 978).

Līdz šim lielākais nelikumīgo ieceļotāju skaits vienā dienā šogad bija 882 cilvēki 18.jūnijā, bet otrs lielākais - 1.maijā (711 ieceļotāji), un abi šie skaitļi tika reģistrēti iepriekšējās valdības laikā pirms parlamenta vēlēšanām.

Iekšlietu ministrija paziņoja: "Mēs visi vēlamies, lai tiktu izbeigti bīstamie mazo laivu šķērsošanas gadījumi, kas apdraud robežu drošību un apdraud dzīvības."

"Jaunā valdība veic pasākumus, lai uzlabotu mūsu robežu drošību, izveidojot jaunu robežu drošības komandu, kas apvienos mūsu izlūkošanas un tiesībaizsardzības aģentūras, kuras būs apgādātas ar jaunām pretterorisma pilnvarām un simtiem darbinieku, kas izvietoti Apvienotajā Karalistē un ārvalstīs, lai sagrautu noziedzīgās kontrabandistu bandas, kas gūst miljonos lēšamu peļņu." norādīja ministrija.