Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pazudušais Kalifornijas pārgājējs izdzīvo, dzerot zābakā savākto ūdeni
foto: Henrik Lehnerer/ Scanpix
Santakrūza, Kalifornija.
Pasaulē

Pazudušais Kalifornijas pārgājējs izdzīvo, dzerot zābakā savākto ūdeni

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/BBC

Kalifornijas pārgājienu entuziasts tika izglābts pēc tam, kad bija pavadījis 10 dienas iesprostots kalnos, izdzīvojot gandrīz tikai uz savvaļas ogām un ūdeni, ko viņš savāca savā zābakā.

Pazudušais Kalifornijas pārgājējs izdzīvo, dzerot ...

34 gadus vecais Lukass Maklīšs devās trīs stundu pārgājienā Santakrūzas kalnos 11. jūnijā. Taču viņš drīz vien apmaldījās, daļēji sakarā ar orientieru iznīcināšanu nesenajos savvaļas ugunsgrēkos šajā apgabalā.

Viņa ģimene paziņoja par viņa pazušanu 16. jūnijā, kad viņš neiradās mājās Tēva dienā. Uzreiz pēc tam, kad ģimene paziņoja, ka Maklīšs ir pazudis, tika uzsāktas viņa meklēšana. Maklīšs tika atrasts ceturtdien 20. jūnijā, kad viņu pamanīja Santakrūza šerifa biroja drons.

Viens no glābšanas brigādes norādīja, ka platformā "X"  bija "vairāki ziņojumi par lieciniekiem, kas dzirdēja kādu kliedzam pēc palīdzības, bet šīs personas atrašanās vietu bija grūti noteikt".
Santakrūzas apgabala šerifa birojs paziņoja, ka viņš tika atrasts bez nopietnām traumām un jau ir kopā ar savu ģimeni.

"Tas patiesi bija komandas darbs, kura rezultās ir bijis labāks nekā mēs cerējām," sacīja šerifa birojs.

Intervijā ar vietējo "ABC News" ziņu mediju Maklīšs sacīja, ka viņš tajā dienā pārgājienā devās tikai pārgājiena biksēs, pārgājienam domātos apavos un ar cepuri galvā.

"Man bija lukturītis un saliekamās šķēres. Un tas bija viss," viņš piebilda.

Viņš sacīja, ka izdzīvoja, dzerot lielu daudzumu ūdens, ko viņš savāca no ūdenskrituma, izmantojot savu zābaku.

"Es tikai pārliecinājos, ka katru dienu izdzeru 3 litrus ūdens, bet tad, tuvojoties beigām, manam ķermenim sāka prasīties ēdiens un uzturvielas," viņš sacīja.

Maklīšs savu pieredzi novērtē kā nogurdinošu un mazliet sāpīgu. Viņš bija aizkustināts, kad ieraudzīja glābēju komandu, kas viņu meklēja. Maklīšs paziņoja, ka, visticamāk, kādu laiku nedosies mežā.