foto: Shutterstock
Vācijas policija konfiscējusi 35,5 tonnas kokaīna
Attēlam ir ilustratīva nozīme
Pasaulē
2024. gada 17. jūnijs, 21:20

Vācijas policija konfiscējusi 35,5 tonnas kokaīna

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Vācijas policija konfiscējusi 35,5 tonnas kokaīna, kura vērtība melnajā tirgū sasniedz aptuveni 2,6 miljardus eiro, pirmdien paziņojusi policija un prokuratūra.

Tas ir lielākais kokaīna daudzums, kādu konfiscējušas Vācijas varasiestādes.

Aptuveni 24,5 tonnas kokaīna tika konfiscētas Hamburgā, vēl astoņas tonnas Nīderlandes ostā Roterdamā un trīs tonnas Gvajakilā Ekvadorā, paziņoja Vācijas varasiestādes.

Narkotikas tika atrastas laika posmā no pagājušā gada aprīļa līdz septembrim deviņos kuģu konteineros. Tās bija paslēptas starp kastēm ar augļiem un citām legālām precēm.

Vācijas izmeklētājus par nelegālo tirdzniecību brīdināja Kolumbijas varasiestādes.

Vācijas policijai sadarbojoties ar Eiropas Savienības (ES) aģentūru "Eiropols", tika identificēti astoņi galvenie aizdomās turamie: divi vācieši, divi turki, bet pārējie bija no Azerbaidžānas, Bulgārijas, Marokas un Ukrainas.

Septiņi no aizdomās turētajiem tika aizturēti Vācijā šā gada maija beigās un jūnija sākumā, paziņoja policija. Kopā ar citiem vēl neidentificētiem līdzdalībniekiem, kas, domājams, atrodas Turcijā, viņi apsūdzēti par desmitiem viltotu uzņēmumu izveidi, lai kontrabandas ceļā no Dienvidamerikas pārvadātu kokaīnu.

Policija konfiscēja vairākus mobilos telefonus un klēpjdatorus, kā arī zelta stieņus, 23 300 eiro skaidrā naudā un automašīnu "Porsche" aptuveni 250 000 eiro vērtībā.

Diseldorfas muitas izmeklēšanas dienesta vadītājs Tino Ingelmans norādīja, ka Vācijā konfiscētā kokaīna apjoms ar katru gadu pieaug. Kopumā 2023.gadā tika konfiscētas aptuveni 43 tonnas kokaīna.