Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

VIDEO: "Absolūtu šausmu ainas!" Pasažieri atklāj jaunas ziņas par traģisko reisu no Londonas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

"Singapore Airlines" reisa pasažieri, kuri aizvadītajā dienā tika ierauti spēcīgā turbulencē norāda, ka viņu acu priekšā atklājās "absolūti šaušalīgas" ainas.

VIDEO: "Absolūtu šausmu ainas!" Pasažieri atklāj j...

Jau ziņots, ka aizvadītajā dienā lidmašīnai "Boeing 777", kas bija devusies ceļā no Londonas uz Singapūru, piedzīvoja spēcīgu turbulenci, kas rezultējās 73 gadus veca Lielbritānijas pilsoņa Džefa Kičena nāvē. Tāpat vairāk nekā 30 pasažieri guva ievainojumus un ar dažāda smaguma traumām tika nogādāti ārstniecības iestādēs. Lidmašīnā atradās 211 pasažieri un 18 apkalpes locekļi, un pēc piedzīvotās turbolences reiss tika novirzīta uz Bangkoku.

"Lidmašīna pēkšņi sāka svērties uz augšu un kratīties, bet jau nākamajā brīdī tā dramatiski strauji piedzīvoja kritumu. Ikviens, kurš nebija piesprādzējies tika triekts pret griestiem - daži ar savām galvām pat izlauzās cauri vietām, kur glabājas skābekļa maskas," šausminošajā pieredzē dalās 28 gadus vecais students Džafrans Azmirs.

Apvienotās karalistes pilsone Elisone Bārkere norāda, ka tajā dienā saņēma ziņu no sava dēla Džoša, kurš bija devies celā uz Bali.  "Es nevēlos jūs biedēt, bet lidojums izvērties šausminošs, pašlaik cenšamies veikt avārijas nosēšanos. .. Es jūs visus mīlu," saviem tuviniekiem vēstīja Džošs.

Elisone atklāj, ka pēc tam ziņas no dēla pārtrūkušas un viņa iztēlojusies to ļaunāko. Tomēr pēc divu stundu gaidīšanas Džoss ar māti atkal sazinājies un atklājis viņai piedzīvoto. " Dēls norādīja, ka vienā brīdī viņš sēdējis savā vietā, bet jau nākamajā mirklī attapies uz grīdas līdzās citiem ievainotiem pasažieriem. Turklāt, pirms dramatiskajiem pavērsieniem viņš bija piesprādzējis," norāda sieviete.

“Es ar galvu atsitos pret griestiem un guvu kakla traumu, bet mans dēls tika aizsviests divas rindas aiz manis. Mums paveicās, jo neviens šajā traģiskajā atgadījumā dzīvību nezaudēja," norāda kāds pasažieris. Viņš piebilst, ka"ļoti smagus ievainojumus guva kāds pasažieris, kurš turbulences laikā atradās labierīcību telpā, tāpat slikti klājās tiem, kas negadījuma laikā bija piecēlušies kājās".

Singapūras transporta ministrs Čī Hong Tats norāda, ka "avioreisa incidents viņu dziļi sarūgtinājis un Singapūras valdība apņēmusies sniegt palīdzību ikvienam pasažierim un viņa tuviniekiem." Aviācijas eksperts Džons Striklends norāda, ka "turbulences visbiežāk novērojamas brīžos, kad lidmašīna lido cauri mākoņiem, tomēr pastāv arī tā saucamā "dzidrā gaisa" turbulence, kas nav novērojama lidmašīnu radarā".

Vairāki pētījumi apliecina, ka līdz ar zemes sasilšanu turbulences avioreisos tiek novērotas aizvien biežāk. Tāpat vairāki zinātnieki pauduši, ka klimata pārmaiņas nākotnē avioreisos piedzīvotās turbulences padarīs aizvien spēcīgākas.