foto: Kommersant/ Vida Press
Medvedevs "caur puķēm" draud nogalināt Baidenu un citus Rietumu līderus
Dmitrijs Medvedevs šoreiz aizrunājies ne pa jokam
Pasaulē
2024. gada 8. aprīlis, 22:37

Medvedevs "caur puķēm" draud nogalināt Baidenu un citus Rietumu līderus

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas eksprezidents un pašreizējais Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs spēris pārdrošu soli, pirmdien netieši draudot ar slepkavību gan ASV prezidentam Džo Baidenam, gan Lielbritānijas premjerministram Riši Sunakam, Francijas prezidentam Emanuelam Makronam un Vācijas kancleram Olafam Šolcam, viņus vainojot “Crocus City Hall” terora akta līdzdalībā.

“Patiesie nodarbinātāji ir ukraiņu banderiešu maitasgabali, jūsu audzēkņi. Bet līdzdalībnieki šajā slepkavībā esat jūs visi, Baiden, Makron, Sunak, Šolc un citi līdzskrējēji. Mēs to neaizmirsīsim!” ierasti visā histēriski vainojot Ukrainu, Medvedevs šoreiz aizrunājās līdz draudiem rietumvalstu līderiem.

Kādreizējā eksliberāļa, bet tagad galvenā Krievijas kaujas vanaga Medvedeva esesieša cienīgā asinskāre pret Ukrainu sen nevienu neizbrīna, tāpat kā viņa draudi dažādām valstīm un to vadītājiem, tiesa, viņa histērija nevērsās tik izteikti pret vadošajām Rietumu amatpersonām.

Kādēļ gan Medvedeva jauno tirādi var uzskatīt par aicinājumu “caur puķēm” likvidēt šos rietumvalstu vadītājus? Trīs dienas pēc terora akta “Crocus City Hall” Medvedevs savā “Telegram” kanālā, kur mēdz izrunāties pilnīgi bez jebkādām bremzēm, viņš pēc aizdomās turēto notveršanas un apsolītās šo personu nogalināšanas uzsvēra, ka “daudz svarīgāk ir nogalināt visus līdzdalībniekus. Visus. Kurš maksāja, kurš juta līdzi, kurš palīdzēja. Nogalināt viņus visus.”


Savukārt 6. aprīlī viņš jau gari un plaši aprakstīja, kuri ir tiešie izpildītāji (kaut kādi plānprātiņi, kuri, protams, neesot nekādi Islāma valsts teroristi), organizētāji (tur Medvedevs kā pēc beznosacījuma refleksa norāda “nacistiskās “Ukrainas” oficiālās personas”), bet ar līdzdalībnieku klāstu “arī viss ir skaidrs, un viņi atbildēs”. Šeit viņš tiešā tekstā stāsta, ka “situācija ir šāda — pie tām pieskaitāmas NATO valstu augstākās amatpersonas, kaut vai tas pats Makrons”. Un šīm personām Medvedevs jau draudēja, ka “acīmredzami, Makrons un virkne citu Rietumu vadītāju ir šī briesmīgā terora akta sponsori. To nevar piedot. Te neizdosies piesegties ar imunitāti. Un no šī brīža viņi nav vienkārši Krievijas ienaidnieki”.


ASV amatpersonas jau vairākkārt paziņojušas, ka konkrēti brīdināja Krieviju par iespējamiem teroristu uzbrukumiem, bet ASV vēstniecība Maskavā 7.martā publicēja paziņojumu, kurā brīdināja par iespējamiem teroraktiem tuvāko divu dienu laikā. Krievijas diktators Vladimirs Putins dažas dienas pirms terora akta šos brīdinājumus nodēvēja par "šantāžu" un "provokāciju", savukārt uzreiz pēc terora akta visas vadošās Krievijas amatpersonas un propagandisti kā pēc svilpiena sāka stāstīt par Ukrainas vainu.

22.martā teroristi iebruka Piemaskavas koncertzālē un nogalināja 144 cilvēkus. Teroristi  netraucēti pameta koncertzāli, bet vēlāk Krievija ziņoja par aizdomās turēto personu notveršanu netālu no Ukrainu. Putins pat aizrunājās, ka viņiem Ukrainā bija sagatavots "logs" robežas pārejai. Kā pirms tam teroristi varētu šķērsot robežu, kas tagad vienlaikus ir sīvu kauju frontes līnija, un kā viņi pirms tam varētu iziet cauri Krievijas armijas pozīcijām, garām specdienestu aģentu pūļiem un nocietinājumiem, Putins nepastāstīja.

Atbildību par teroraktu uzņēmās "Islāma valsts", taču Krievijas amatpersonas uzreiz šo versiju noraidīja kā Rietumu mēģinājumu padarīt Ukrainu baltu.