foto: VIA REUTERS
Medvedevs nolamā ES vēstniekus un aicina viņus izraidīt no Krievijas
Dmitrijs Medvedevs bargā noskaņojumā
Pasaulē
2024. gada 5. marts, 00:21

Medvedevs nolamā ES vēstniekus un aicina viņus izraidīt no Krievijas

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas eksprezidents un Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs grib, lai Eiropas Savienības (ES) vēstniekus izraidītu no Krievijas, savas vēlmes ierastā stilā papildinot ar lamām.

“Šos vēstniekus vajag izraidīt no Krievijas, bet diplomātisko attiecību līmeni būtu vērts pazemināt,” viņš paziņoja, paužot sašutumu par ES vēstnieku nevēlēšanos tikties ar ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, kurš bija grasījies vēstniekiem nolasīt lekciju par nesistēmiskās opozīcijas atbalstīšanas kaitīgumu pirms “Putina vēlēšanām”.

"Tie nav vēstnieki, bet politiskie imbecili, kas neapjēdz savus patiesos uzdevumus".

Lavrovs bija paziņojis, ka Krievijas rīcībā ir daudz materiālu, kā ES vēstniecības Maskavā gatavojas Krievijas prezidenta vēlēšanām, ieskaitot kaut kādu nesistēmisko opozicionāru atbalsta projektu izveidi. Viņš piebilda, ka uzaicināja visus ES vēstniekus uz tikšanos, “kurā es kā ārlietu ministrs vienkārši vēlējos vēstniekiem, diplomātisko misiju vadītājiem pastāstīt par to, ka mēs vienkārši, vislabāko vēlmju vadīti, iesakām ar to nenodarboties.”

Tā dēvētās vēlēšanas, kuras patiesībā ir tikai izrāde diktatora Vladimira Putina turpmākās valdīšanas leģitimācijai, notiks no 15. līdz 17.martam. Saskaņā ar 2020. gadā steigā pieņemtajiem Krievijas konstitūcijas grozījumiem Putins var turpināt valdīt vismaz līdz 2036. gadam.

Pirms tam Medvedevs jau izcēlās, savas neveselīgās tirādes no "Telegram" kanāla pārnesot īstas auditorijas priekšā, kurai viņš klāstīja savas nekrofīliskās un seksuāli perversās fantāzijas par Ukrainu, kā arī neaizmirsa pirmklasnieka līmenī paspīdēt ar "asprātībām" par Rietumu valstu vadītājiem.

“Pašreizējā Ukrainas valsts ir nāvējoša, galvenokārt, saviem pilsoņiem, pēc būtības neizdevušās valsts pilsoņiem,” Krievijas sabiedrības "Zinības" maratonā "Zinības. Pirmie" paziņoja Medvedevs, daloties savās fantāzijās. “Vislabākais, kas viņus gaida — būt par izkurtējušā Rietumu vaska figūru muzeja vergiem, spēlēt galmā kurlmēmās kalpones lomu, kuru katru dienu Eiropas virtuvē izvaro aizokeāna suzerēns. Vai vēl ļaunāk, vienkārši kļūt par izlietojamu materiālu, kas diemžēl pašlaik notiek.”

“Kādreiz kāds no bijušajiem Ukrainas vadītājiem teica, ka Ukraina nav Krievija. Lūk, šai koncepcijai ir jāpazūd uz visiem laikiem. Ukraina, bez šaubām, ir Krievija!” aplaudējošajiem skatītājiem paziņoja Medvedevs, aiz kura muguras bija parādīta viņa sapņos esošā Ukrainas karte, kur praktiski visu tās teritoriju ir sadalījušas Krievija, Polija, Ungārija un Rumānija. Viņš piebilda, ka miera sarunas par Ukrainas likteni ir iespējamas ar “jauniem cilvēkiem, kuri atzīs teritoriālās reālijas”. 

Neaizmirsa Medvedevs arī savā stilā paspīdēt ar “asprātību”, publiski paķengājoties par rietumvalstu vadītājiem. Krievija “līdz noteiktam laikam” bija gatava sadarboties ar Rietumiem, ar Eiropas Savienību, bet šie rusofobi izvēlējās kļūt par amerikāņu “mēmajiem dzīvniekiem”, stāstīja Medvedevs, demonstrējot pirmklasnieka humora līmeņa kolāžu no sava “Telegram” kanāla. “Paldies, man arī patīk!” lepnumā piepūties, atzina kādreizējais kodollielvalsts prezidents.