foto: AP/Scanpix
Jaunā Ukrainas armijas virspavēlnieka Krievijā dzīvojošie vecāki šokēti par dēla "nodevību"
Sirskis ar savu priekšteci Valēriju Zalužniju
Pasaulē
2024. gada 11. februāris, 17:24

Jaunā Ukrainas armijas virspavēlnieka Krievijā dzīvojošie vecāki šokēti par dēla "nodevību"

Jauns.lv

Neapskaužamā situācijā nonācis jaunais Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis — tā, kā viņš ir dzimis un jaunību aizvadījis Krievijā, agresorvalstī joprojām dzīvojošie viņa tuvie radinieki kā jau diktatora Vladimira Putina fani ir, maigi izsakoties, apbēdināti par viņa “nodevību”.

Piemēram, viņa māte Ludmila Sirska (Kurkina) smagi pārdzīvojot sava dēla iecelšanu Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieka amatā. Viņa esot tik nomākta, ka pat sliktās veselības dēļ izlaidusi pēdējo kora mēģinājumu, Krievijas kanālam REN TV stāstīja viņas paziņa, kas kopā ar Sirska māti dzied korī. Šī paziņa stāstīja, ka Sirskis dienesta laikā sen aizbrauca uz Ukrainu un tur izveidoja ģimeni. “Nekad neuzminēsi, ko bērns izdarīs, kad izaugs,” paziņa žēli noplāta rokas.

Pati Ludmila neslēpj savu mīlestību pret Putinu un atbalsta viņa agresiju pret Ukrainu. “Telegram” kanāls “Mash” pievērsis uzmanību, ka ar “patīk” atzīmējusi pērn mirušā bēdīgi slavenā krievu politiķa Vladimira Žirinovska (tā paša, kurš regulāri aicināja gan iekarot Baltijas valstis, gan savulaik vēlējās izvietot pie to robežas radioaktīvo atkritumu izgāztuves un milzu ventilatorus, lai radiāciju pūstu to virzienā) nicinošiem citātiem par Ukrainu (“Hoholi ir jocīgi ļaudis: pielūdz eiropiešus, strādā ebreju labā un neieredz krievus”), viņai iepatikusies fotogrāfija ar parakstu “Tas nav cirks, bērniņ… Tā ir prātā jukusī tantiņa Ukraina”), un neaizmirst palūgt dieviņu, lai tas sargā Putinu un dāvā viņam ilgus gadus pie Krievijas stūres.

Kāda ģimenes draudzene stāstīja, ka Sirska vecākiem nu kauns ļaudīm acīs skatīties — abi esot īsti Krievijas patrioti un vienmēr piedalījušies “Nemirstīgā pulka” gājienos. Viņa tēvs ir atvaļinātais Krievijas armijas pulkvedis.

Toties viņa vecāku kaimiņiem apgalvoja, ka Sirskis saviem vecākiem savulaik stāstījis, kā neieredz ukraiņus. “Sirskis, kad šeit pēdējo reizi atbrauca, neatceros, kurā gadā, viņš tad stāstīja: “Mēs strādājam ar ukraiņiem (..) vienā štābā, un mēs viņus visus neieredzam. (..) Jā, tie ir viņa vārdi,” sievietes teikto citē “Mash”. Viņa stāstīja, ka Sirskis neieredzējis ukraiņus, jo tie esot ļoti viltīgi un izmanīgi.

Vladimirā dzīvo arī Oleksandra Sirska brālis Oļegs, kurš stāsta, ka ar brāli sakarus neuztur. “Es ar viņu nekomunicēju, pat nezinu, kur viņš ir. Es par viņu neko nezinu,” aģentūrai TASS paziņoja Oļegs Sirsks.

Savukārt Sirska dēls Antons dzīvo Austrālijā, kur, spriežot pēc viņa ierakstiem soctīklā “VKontakte” mēdz pavadīt laiku tusiņos.

Sirska iecelšana uzreiz izraisīja histēriju Krievijā. Eksprezidents Dmitrijs Medvedevs paziņoja, ka pret Sirski jūt naidu, nicinājumu un pretīgumu. “Raugoties uz jaunā Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieka Sirska biogrāfiju, jūti naidu, nicinājumu un pretīgumu. Naidu pret visiem, kas ir saistīts ar Padomju Savienības (bet būtībā Krievijas impērijas) sabrukumu, kā rezultātā pazuda milzīga valsts, kas līdzsvaroja pasaules kārtību, un miljoniem cilvēku bija nolemti ciešanām un nāvei. Nicinājumu pret Rietumu valstīm, kuras maniakāli, apsēsti, ar visiem iespējamiem līdzekļiem grūda Krievijas un Ukrainas (bet pareizāk, vienoto krievu tautu) uz jaunu pilsoņu karu. Pretīgumu pret cilvēku, kurš bija padomju, krievu virsnieks, bet kļuva par banderiešu nodevēju, kurš lauza zvērestu un kalpo nacistiem, iznīcinot savus tuviniekus.” “Lai zeme deg viņam zem kājām!” savā "Telegram" kanālā plosījās Medvedevs.

Savukārt odiozais propagandas raidījumu pastāvīgais viesis, "dāņu pedofilu bordeļu" pārzinātājs, kurš vienlaikus ir Valsts domes aizsardzības komitejas priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aleksejs Žuravļovs par Sirski izteicās, ka "skaidrs, ka Sirskis, kurš dzimis un mācījies Krievijā, nodevis visu un visus, ienīst mūsu valsti". Vienlaikus viņš aicināja par to nesodīt viņa vecākus, kas "būtu tas pats, kā rīkojās mūsu ienaidnieki, kas nežēlo ne sievietes, ne bērnus".