foto: VIA REUTERS
Putinam intervijā ar ASV žurnālistu pāri lūpām pārveļas arī Latvijas vārds
Intervija bija pirmā, ko Putins sniedzis kādam Rietumu mediju pārstāvim kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.
Pasaulē
2024. gada 9. februāris, 09:37

Putinam intervijā ar ASV žurnālistu pāri lūpām pārveļas arī Latvijas vārds

Jauns.lv

Vladimirs Putins visbiežāk runā par "kolektīvajiem Rietumiem", ASV, Poliju un Ukrainu, taču nesenajā, pretrunīgi vērtētajā intervijā ar ne mazāk pretrunīgi vērtēto amerikāņu žurnālistu Takeru Karlsonu Krievijas vadonis pieminējis arī Latviju.

Savā intervijā Putins bijušajam ASV telekanāla "Fox News" raidījuma vadītājam Takeram Karlsonam mudināja Vašingtonu atzīt Maskavas intereses sēsties pie sarunu galda.

Pievēršoties militāras agresijas tēmai, Putins skaidroja, ka Rietumi nepanāks Krievijas stratēģisku sakāvi Ukrainā.

Vēl Putins izteicās par šobrīd mediju telpā regulāri izskanošajām draudīgajām prognozēm par karu starp Krieviju un NATO.

"[Uzbrukt] tikai tad, ja viņi uzbruks mums pirmie. Mums nav intereses ne par Poliju, ne Latviju, ne kādu citu valsti. Kādēļ, lai mēs to darītu [uzbruktu]? Mums vienkārši nav intereses," smīkņājot teica savai kārtējai "pārvēlēšanai" gatavais Krievijas diktators.

Jāteic, ka sabiedrības diskusijā, daļēji kā asprātība, daļēji kā brīdinājums, jau labu laiku iesakņojies sava veida sakāmvārds: "Ja Krievija noliedz iebrukumu, ir pēdējais laiks tam sagatavoties."

Sadursmi ar NATO un Baltijas valstīm nesen noliedzis arī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Savā pēdējā laika skaļākajā intervijā Putins arī apgalvoja, ka Krievija ir gatava sarunām par cietumnieku apmaiņu, kuras ietvaros tiktu atbrīvots ASV laikraksta "Wall Street Journal" žurnālists Evans Gerškovičs, kā arī deva mājienu, ka Maskava vēlas, lai tiktu atbrīvots Vācijā apcietināts Krievijas aģents.

Intervija bija pirmā, ko Putins sniedzis kādam Rietumu mediju pārstāvim kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

Baltā nama Nacionālās drošības padomes koordinators Džons Kērbijs vēl pirms intervijas publiskošanas aicināja nepārspīlēt tās nozīmi.

"Atcerieties, jūs klausāties Vladimiru Putinu, un jums nevajadzētu uztvert kā  patiesību visu, ko viņš saka," mudināja Kērbijs.