foto: AFP/Scanpix
Kuleba skarbi vēršas pie tiem, kas "noguruši" no kara
Ukrainas glābēji palīdz ievainotam cilvēkam pēc raķešu uzbrukuma Harkivas pilsētā Krievijas iebrukuma Ukrainā laikā. 2023. gada 29. decembrī.
Pasaulē
2023. gada 29. decembris, 13:56

Kuleba skarbi vēršas pie tiem, kas "noguruši" no kara

Jauns.lv

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba skarbi vērsies pie tiem, kas "noguruši" no kara un propagandē "sarunas" ar Krievijas Federāciju pēc Krievijas 29. decembrī sarīkotās masīvās raķešu apšaudes.

Kā atsevišķi teikts Ukrainas Ārlietu ministrijas paziņojumā, Krievijas karaspēks karo pret ukraiņu sievietēm, bērniem, veciem cilvēkiem, civiliedzīvotājiem, vēsta UNIAN.

"Noziegumi, ko šodien pastrādājusi Krievija Ukrainā, ir tās atriebība par nespēju lauzt cīņas gaitu kaujas laukā pret Ukrainas aizsardzības spēkiem," teikts paziņojumā.

"Aicinām starptautisko sabiedrību apvienot visus centienus, lai apturētu Krievijas genocīdu pret Ukrainas tautu. Nekādas runas par "pamieru", "pagaidu atteikšanos no teritorijām", "nogurumu", "sarunām" un citu "piekāpšanos" neapturēs Krievijas agresiju, Krievija neizskata nekādus citus scenārijus kā vien pilnīgu Ukrainas iznīcināšanu," norādīts paziņojumā.

Tāpat paziņojumā teikts, ka vienīgais iespējamais ceļš, kā aizsargāt ukraiņus, ir sniegt Ukrainai visus nepieciešamos militāros un finanšu līdzekļus pašaizsardzībai. "Krievijas teroram ir jāzaudē, bet Ukrainai jāuzvar," uzsvēra ārlietu ministrs.

Par to viņš paziņoja tīklā "X" (bijušais "Twitter"). Viņš novēlēja, lai visa pasaule dzird šodienas sprādzienu skaņas Ukrainā, un saprot, ka tieši tajās izpaužas Putina patiesie centieni attiecībā uz mieru ar Ukrainu.

"Mūsdienu miljoniem ukraiņu ir pamodušies no skaļiem sprādzienu trokšņiem. Es novēlu, lai šīs sprādzienu skaņas Ukrainā var dzirdēt visur pasaulē. Visās galvenajās galvaspilsētās, galvenajās mītnēs un parlamentos, kur šobrīd apspriež Ukrainas turpmāko atbalstu. Un visās ziņu redakcijās, kur raksta par "nogurumu" vai par Krievijas it kā gatavību "sarunām". Šīs skaņas ir tas, ko patiesībā grib pateikt Krievija," uzsvēra Kuleba.

Vienlaikus ministrs norādīja, ka "mūsu kolektīvajai atbildei var un ir tikai jābūt pastāvīgam, spēcīgam un ilgtspējīgam Ukrainas militārajam un finansiālajam atbalstam".

"Tikai liela uguns jauda var nomākt Krievijas teroru," pārliecināts Kuleba.

Jau vēstīts, ka Krievija piektdien uz Ukrainu raidījusi aptuveni 110 raķetes.

"Dzemdību nams, mācību iestādes, tirdzniecības centrs, daudzstāvu un privātie nami, komerciāla noliktava, auto stāvvieta. Kijiva, Ļviva, Odesa, Dņipro, Harkiva, Zaporižja un citas pilsētas," uzskaitīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Šodien Krievija sita ar teju visu, kas ir tās arsenālā: [raķetes] "Kinžal", S-300, spārnotās raķetes, droni. Stratēģiskie bumbvedēji raidīja raķetes H-101/H-505. Aptuveni 110 raķetes tika raidītas, liela daļa tika notriekta," norādīja Zelenskis.

Aizvadītās nakts un rīta Krievijas raķešu un dronu triecienos Ukrainas pilsētās nogalināti vismaz 12 cilvēki un 76 ievainoti, ziņo iekšlietu ministrija.