foto: REUTERS/SCANPIX
Prāgā masu slepkavību sarīkojušā studenta mājā atrasta atzīšanās vēstule
Saistībā ar masu slaktiņu Čehijā tika izsludināta oficiāla sēru diena.
Pasaulē
2023. gada 28. decembris, 11:18

Prāgā masu slepkavību sarīkojušā studenta mājā atrasta atzīšanās vēstule

Jauns.lv

Čehijas policijas darbinieki Kārļa universitātē masu slepkavību sarīkojušā studenta mājā atraduši vēstuli, kurā viņš atzinies divu cilvēku nogalināšanā Prāgas nomalē, vēsta laikraksts "Denik".

"Es varu apstiprināt, ka mēs atradām vēstuli, kurā noziedznieks rakstīja, ka viņš veicis uzbrukumu Klanovices mežā," laikrakstam pavēstīja policijas pārstāvis.

Viņš arī piebilda, ka vēstule atklāta kratīšanā pagājušajā nedēļā. Vēstules saturu policijas pārstāvis neatklāja, jo notikušā izmeklēšana turpinās.

Iepriekš policija informēja, ka studenta mājās atradusi ieroci, no kura 15. decembrī, kā rakstīja čehu mediji, nogalināts 32 gadus vecs vīrietis un viņa divus mēnešus vecā meita.

Tajā pašā dienā Prāgas policijas slepkavību izmeklēšanas nodaļas priekšnieks Alešs Strahs paziņoja, ka students bijis starp aizdomās turamajiem slepkavībā Klanovicu mežā, taču viņu nepaspēja aizturēt un nopratināt.

Kā vēsta ārvalstu mediji, kopumā students nogalinājis 17 cilvēkus, ieskaitot savu tēvu un Kārļa universitātē bojāgājušos.

Masu slepkavība Kārļa universitātē notika 21. decembra vakarā.

Pēc mediju ziņām, šaušanu sarīkojis 24 gadus vecais students Dāvids Kozaks (oficiāli viņa vārds netiek atklāts). Uzbrukumā dzīvību zaudēja 14 cilvēki, vēl vairāk nekā 20 tika ievainoti.

Uzbrucējs izdarīja pašnāvību.

Jau ziņots, ka šāvējam legāli piederēja liels ieroču arsenāls un viņš iepriekš nebija sodīts.