Pasaulē
2023. gada 21. decembris, 22:32

Pēc astronomiskā naudas soda saņemšanas Trampa uzticības persona un bijušais Ņujorkas mērs paziņo par bankrotu

Jauns.lv

ASV eksprezidenta Donalda Trampa personīgais advokāts un Ņujorkas eksmērs Rūdijs Džuliāni pasludinājis par bankrotu pēc tam, kad zvērināto tiesa viņam lika apmelošanas lietā maksāt 148 miljonus ASV dolāru (134,75 miljoni eiro) kompensāciju.

Bankrota pieteikumā Ņujorkas eksmērs norādījis, ka viņam ir 500 miljonu dolāru (455,25 miljoni eiro) parādi, bet aktīvu vērtīva sasniedz tikai 10 miljonus dolāru.

"Neviens cilvēks nevarēja saprātīgi ticēt, ka [Džuliani] būtu spējīgs samaksāt tik lielu soda kompensācijas apmēru," paziņoja viņa pārstāvis Teds Gudmens. Viņš norādīja, ka šādam Džuliani solim "nav jābūt pārsteigumam nevienam".

Džuliāni šogad jau paziņoja par savām finanšu problēmām sakarā ar milzīgajiem juridiskajiem izdevumiem.

Zvērināto tiesa ASV piektdien nosprieda, ka bijušajam Donalda Trampa personīgajam advokātam Rūdijam Džuliāni ir jāsamaksā 148 miljonu ASV dolāru kompensācija par divu Džordžijas štata vēlēšanu darbinieču apmelošanu ar nepatiesiem apgalvojumiem, ka viņas iesaistījušās vēlēšanu krāpniecībā.

Federālā zvērināto tiesa, kurā bija astoņi cilvēki, nolēma, ka Rūbijai Frīmenai un viņas meitai Vondrejai Mosai katrai pienākas vairāk nekā 16 miljoni dolāru par apmelojumiem, 20 miljoni dolāru par emocionālām ciešanām un 75 miljoni dolāru kā zaudējumu atlīdzība.

ASV apgabala tiesnese Berila Hauela augustā nolēma, ka 79 gadus vecais Džuliāni ir atbildīgs par abu Fultonas apgabala vēlēšanu darbinieču apmelošanu, Trampa vārdā izplatot melus par 2020.gada prezidenta vēlēšanām. 

Džuliāni, kurš vadīja Trampa juridiskos centienus mainīt šo vēlēšanu rezultātus, izplatīja video, kurā Frīmena un Mosa tika nepatiesi apsūdzētas par iesaistīšanos krāpniecībā balsu skaitīšanas laikā, kā arī izteica citus nepamatotus apgalvojumus par viņām.

Džuliāni nosauca milzīgo kompensāciju apjomu par "absurdu" un solīja pārsūdzēt tiesas lēmumu.