Pasaulē
2023. gada 12. decembris, 16:35

VIDEO: itāļu students Austrālijā nofilmē haizivs uzbrukumu, kurā zaudē kāju

Jauns.lv

20 gadus vecais itāļu students Mateo Marioti par mata tiesu izglābies no asins stindzinošas nāves haizivs zobos, kad kāda no bīstamajām okeāna iemītniecēm uzbruka viņam kādā no  Kvīnslendas pludmalēm, Austrālijas Klusā okeāna piekrastē. Tiesa, uzbrukumā jaunais vīrietis zaudēja kāju, taču spēja nofilmēt savu brīnumaino izglābšanos.

Mateo Marioti ir dalījies ar savu nepatīkamo pieredzi, ievietojot savā Instagram profilā šaušalīgus video kadrus no haizivs uzbrukuma.

Haizivs jaunajam vīrietim iekoda kājā, kad viņš nira piekrastē. Video redzams, ka pēc haizivs uzbrukuma no brūces sāk šļākties asinis, kas iekrāsoja ūdeni sarkanā krāsā. Marioti sāpēs centās pēc iespējas ātrāk iznirt. Palīgā itāļu puisim steidza viņa niršanas instruktors Tomaso Agosti, kurš viņu ātri izvilka krastā, un mēģināja nomierināt Marioti, vienlaikus apturot asiņošanu, līdz ieradās palīdzība.

foto: Instagram/matteo_mariotti__
Mateo Mareoti bija okeonogrāfijas students.

Marioti tika steidzami nogādāts slimnīcā, lai veiktu operāciju, tomēr pēc vairākiem mēģinājumiem ārstiem neizdevās glābt viņa kāju, un ārsti bija spiesti to amputēt zem ceļgala.

Neraugoties uz šaušalīgo piedzīvojumu, Marioti ir pacilātā noskaņojumā, un Instagram ierakstā saviem draugiem, ģimenei un sekotājiem pateicās augstākiem spēkiem par to, ka viņam izdevām “aptīt ap pirkstu” nāvi.

“Šis video ir tapis dažus mirkļus pēc pēdējā haizivs kodiena. Domās jau gribēju atvadīties, es nekad nedomāju, ka izdzīvošu no tā briesmoņa," dažas stundas pēc uzbrukuma rakstīja Marioti, "es pazaudēju tik daudz asiņu un savu kāju. Es nezinu, vai viņi to visu nogriezīs, vai arī tā tiks atstāta uz pusēm, bet tagad tam nav nozīmes."

foto: Instagram/matteo_mariotti__
Mateo Mareoti bauda Austrālijas piekrasti.

"Jūs esat mani varoņi, jūs dodat man spēku sūtot īsziņas un zvanot, mans vienīgais sapnis ir jūs atkal redzēt. Atvainojiet, ja nevaru jums atbildēt, bet esmu ļoti nogurusi un man sāp galva,” savā Instagram profilā raksta Marioti.

Itāļu vīrietis arī veltījis dažus vārtus savam glābējam: “Es esmu tev parādā savu dzīvību. (Tomaso mani nosauca par idiotu, jo man nebija Austrālijas apdrošināšanas. Par laimi, pirms aizbraukšanas man bija apdrošināšana no Itālijas).”

Studentam uzbrukusī haizivs suga vēl nav zināma. Marioti bija Austrālijā kopš 2022. gada novembra, lai turpinātu studijas jūras bioloģijā.

foto: Instagram/matteo_mariotti__
Mateo Mareoti ir itāļu students Austrālijā.

Marioti savu brīnumaino izdzīvošanu saista ar savu nelaiķi vectēvu, kurš aizgāja mūžībā tikai dienu pirms traģiskā haizivs uzbrukuma. Viņš, sērojot par aizgājušo vectēvu, mierinājumu mēģināja rast pludmalē nirstot, un uzskata, ka viņa vectēva gars vadīja cauri bīstamajai situācijai.