foto: IMAGO/SNA/Scanpix
Krievija stiprina armiju ar udmurtiem, lai neizsludinātu vispārēju mobilizāciju
Udmurtu varas iestādes rada jaunus formējumus karam Ukrainā.
Pasaulē
2023. gada 9. decembris, 09:51

Krievija stiprina armiju ar udmurtiem, lai neizsludinātu vispārēju mobilizāciju

Jauns.lv

Krievijas Federācija cenšas paplašināt armijas kaujas spēku, neveicot vispārējo mobilizāciju. Udmurtijas varas iestādes veido neregulārus formējumus, lai nostiprinātu frontes līniju Ukrainā, vēsta ASV Kara izpētes institūts (ISW).

Institūta jaunākajā ziņojumā norādīts, ka 7. decembrī Udmurtijas Republikas vadītājs Aleksandrs Brečalovs paziņoja par četru jaunu vienību izveidi reģionā. Runa ir par "Jevgeņija Dragunova" zenītraķešu bataljonu, pretgaisa raķešu divīziju "Čepca", motorizēto bataljonu "Varmun" un gaisa desanta uzbrukuma divīziju "Kama". Drīzumā šie formējumi tiks pārvesti uz Ukrainu, lai piedalītos karadarbībā.

Pēc Brečalova teiktā, udmurti šīs jaunās vienības nokomplektējuši pēc nenoteiktu līgumu parakstīšanas ar Krievijas Aizsardzības ministriju.

"Šķiet, ka šīs vienības ir Krievijas iregulārie formējumi ar nezināmu skaitu, kas visticamāk neatbilst to pieteikto ešelonu doktrīnas skaitlim. Udmurtijas Republikas varas iestādes, iespējams, vervē vietējos brīvprātīgos, lai nokomplektētu šīs vienības un nekavējoties pastiprinātu frontes līnija Ukrainā," teikts ISW ziņojumā.

Tikmēr Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja par papildu apliecību izsniegšanas procedūras vienkāršošanu pilna mēroga kara pret Ukrainu dalībniekiem.

Krievijas Aizsardzības ministrija 8. decembrī paziņoja, ka Krievijas kaujiniekiem vairs nebūs jāpieprasa veterāna sertifikāts, jo departaments šos sertifikātus izsniegs automātiski, pamatojoties uz jau pieejamo informāciju par kaujinieku.

"Šīs procedūras vienkāršošana var būt daļa no Krievijas notiekošajiem formalizācijas centieniem, kuru mērķis ir atjaunot Krievijas administratīvo kontroli pār neregulārajiem spēkiem, kas iesaistīti Krievijas pilna mēroga iebrukumā Ukrainā," ziņo ISW.