Pasaulē

VIDEO: ukraiņu izlūki Krimā uzbrukuši diviem okupantu desanta kuteriem

Jauns.lv

Aizvadītajā diennaktī okupētajā Krimā iznīcināti divi Krievijas desanta kuteri. Tas notika ciematā Čornomorske, ziņo Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrejs Jusovs.

VIDEO: ukraiņu izlūki Krimā uzbrukuši diviem okupa...

Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde apstiprināja triecienu pa diviem Krievijas Melnās jūras flotes mazajiem desanta kuģiem. Karavīri publicēja video, kurā redzams trieciens pa ienaidnieka mērķiem.

Sīkāka informācija par īpašo operāciju

Kā apstiprināja izlūkdienesta darbinieki, runa ir par Project 11770 kuteriem ("Serna" klase).

Saskaņā ar Galvenās izlūkošanas pārvaldes teikto, uz kuģiem bijusi apkalpe, un tie bijuši piekrauti ar bruņumašīnām, konkrēti ar BTR-82.

Tiek atzīmēts, ka Krievija Čūsku salas okupācijas laikā aktīvi izmantoja mazos "Serna" klases desanta kuterus militārās tehnikas un karaspēka pārvadāšanai.

Turklāt krievi uz kuteriem izvietoja pretgaisa raķešu sistēmas "Tor-M2", lai nodrošinātu mobilu aizsegu savai grupai salā un Melnajā jūrā.

Krievijas personāla zaudējumi tiek noskaidroti.

foto: Ekrānuzņēmums
Ukraiņu jūras drons tuvojas okupantu kuterim.
Ukraiņu jūras drons tuvojas okupantu kuterim.

Kas zināms par šiem kuteriem

"Serna" klases mazajam desanta kuģim ir liels ātrums, tas uz klāja var uzņemt līdz 45 tonnām kravas un 92 bruņotus desantniekus.

Okupanti šos kuterus izmanto, lai evakuētu vai izsēdinātu jūras kājnieku priekšējās grupas. Un apstākļos, kad krieviem pēc vairākiem Ukrainas Drošības un aizsardzības spēku uzbrukumiem praktiski nebija kuģu pretgaisa aizsardzības sistēmu, šādi kuteri ar pretgaisa aizsardzības sistēmām kalpoja par Krievijas iebrucēju Melnās jūras flotes kuģu aizsegu.

Tomēr, kā norādīja ukraiņu izlūki, tagad arī šī Krievijas okupantu ideja ir sagrauta.

Nakts sprādzieni Krimā

Naktī uz 10. novembri vairākās Krimas apdzīvotās vietās atskanēja sprādzieni.

Vietējie telekanāli ziņoja, ka Čornomorskes ciematā fiksēti vairāki triecieni. Noticis uzbrukums kazarmai.

Skaļi bija arī okupētajā Feodosijā. Soctīklos baumo, ka droni trāpījuši naftas bāzei. Vienlaikus Krievijas Federācijas aizsardzības iestādes paziņojušas, ka virs Krimas šonakt Krievijas spēki iznīcinājuši divus bezpilota lidaparātus.

Tomēr vēlāk Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrejs Jusovs informēja, ka Čornomorskes ciemā tika uzbrukts diviem projekta 11770 desanta kuteriem, bet Krievijas personāla zaudējumi vēl tiek noskaidroti.