foto: ekrānuzņēmums no video
"Vienkārši katastrofa!" Mamikins Sanktpēterburgā gaužas par krievu valodas izskaušanu no Latvijas - neizpaliek arī meli
Savā uzrunā Mamikins atkārtoti pievērsās Latvijā palikušo "krievisko partiju" kritzēšanai - neviena no tām nepārstāvot reālās krievu intereses.
Pasaulē
2023. gada 10. novembris, 05:05

"Vienkārši katastrofa!" Mamikins Sanktpēterburgā gaužas par krievu valodas izskaušanu no Latvijas - neizpaliek arī meli

Jauns.lv

Rudenī no Latvijas uz Krieviju aizbraukušais bijušais Eiroparlamenta deputāts, aktīvists Andrejs Mamikins turpina atrādīties agresorvalsts mediju un propagandistu aprindām.

Šobrīd Sanktpēterburgā norit tā saucamais "11. Baltijas forums".

Šī pasākuma galvenā doma - sapulcēties un kolektīvi sev atgādināt par "Baltijā valdošo fašismu" un "vēsturisko Baltijas saikni ar Krieviju".

Šogad pasākumu lielākoties apmeklējuši tie "Baltijas pārstāvji", kuriem ceļš uz Baltiju nu jau ir slēgts, vai draud beigties ar apcietinājumu un apsūdzībām.

Pasākuma ietvaros uzstājies arī Andrejs Mamikins, citu "Latvijas pārstāvju" vārdiem publiski pagaidām neizskanot.

Savā uzrunā Mamikins atkārtoti pievērsās Latvijā palikušo "krievisko partiju" kritzēšanai - neviena no tām nepārstāvot reālās krievu intereses.

“Šobrīd tas, kas notiek ar krievu kopienu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, ir milzīga nelaime, vienkārši katastrofa. Krieviem nav vairs tiesību mācīt bērnus dzimtajā valodā pat privātskolās par naudu. Nav tiesību izvēlēties krievu valodu fakultatīvi studēt. Krieviem nav pat politiskās pārstāvniecības,” norādīja Mamikins.

Bijušais politiķis neiztika arī bez kārtējās melošanas epizodes.

Šoreiz Mamikins atkārtoja vēl 2017. gadā izskanējušu viltus ziņu. Saskaņā ar to Latvijā esot bijis paredzēts ieviest sodu par publisku krievu valodas lietošanu.

Saskaņā ar šo Kremļa medijos savulaik izplatīto viltus vēsti, jāmaksā būtu par katru vārdu - 700 eiro, juridiskām personām pat 1000 eiro.

Realitātē gan runa bija par Saeimā izskatīto likumprojektu, kas paredzēja grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā, palielinot administratīvos sodus par pārkāpumiem valsts valodas lietošanas jomā, kā tas noteikts.

"Bija pat doma 2017. gadā lemt, ka būs ne tikai krievu skolu slēgšana, bet arī naudas sodi par krievu valodas lietošanu sabiedriskajā transportā," savā runā melīgi apgalvoja Mamikins.

Jāatgādina, ka kopš Mamikina pārbraukšanas uz Krieviju no viņa mutes jau izskanējis daudz skaļu lietu - tostarp arī tādu, par kurām aktīvists izpelnījies kriminālprocesu, ko uzsācis Valsts drošības dienests.

Mamikins vairākkārt uzstājies Krievijas propagandas TV raidījumos, ņirgājies par Bučas slaktiņu un saucis Krievijas uzsākto karu Ukrainā par "svētu lietu".

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “Patiesība par meliem” saturu atbild Izdevniecība "Rīgas Viļņi".