foto: ekrānuzņēmums no video
"Krievija Ukrainā dara svētu lietu!" Mamikins Solovjova raidījumā izpaužās pēc pilnas programmas
Bijušais no Latvijas ievēlētais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts nu kļuvis par pilnvērtīgu Krievijas propagandas sludinātāju un okupantu armijas noziegumu attaisnotāju.
Pasaulē
2023. gada 22. septembris, 11:47

"Krievija Ukrainā dara svētu lietu!" Mamikins Solovjova raidījumā izpaužās pēc pilnas programmas

Jauns.lv

No Latvijas uz Krieviju aizbraukušais, bijušais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins - kā paredzēts - sācis atrādīties galvenajos Kremļa propagandas TV šovos.

Pavisam nesen Mamikins paviesojies Krievijas zināmākā un naidīgākā TV propagandista Vladimira Solovjova raidījumā, kuru translē "Rossija-1".

Zināms arī, ka viņš apciemojis un papildinājis ASV noķertās krievu "spiedzes" Marijas Butinas ēteru, taču pagaidām skaļākā frāze no bijušā Latvijas eiroparlamentārieša izskanējusi tieši raidījumā "Vakars ar Vladimiru Solovjovu".

"Saprotiet, šajās minūtēs, sekundēs... kamēr Krievija Ukrainā dara svētu, varenu lietu... notiek daudzas mazākas traģēdijas. Šobrīd no Latvijas lēnā garā deportē 3600 Krievijas pilsoņus, kuri tur legāli dzīvo," pauda Mamikins.

Ievērojams, ka tieši viņa nesenā retorika, par kuru Latvijā viņam draudētu sods saistībā ar Krievijas agresijas attaisnošanu, pievērsusi uzmanību aktīvista nesenākajām gaitām.

Drīz vien apstiprinājies, ka Mamikins nemaz negrasās atgriezties Latvijā, domājams, saprotot, ka šeit viņam draud nepatikšanas.

Līdz šim viņš arī paguva kādā citā raidījumā kanālā "Carjgrad TV" apgalvot, ka Bučas slaktiņš ir iestudējums.

Solovjova raidījumā sava monologa ietvaros Mamikins aicināja Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu un diplomātus "reaģēt" uz Latvijā notiekošo.

Jau vēstīts, ka no Latvijas Mamikins aizbraucis, jo, kā pats apgalvo, šeit teju vai kļuvis par bezpajumtnieku.

EP deputāta karjera aprāvusies un drīz vien viņš kļuvis par Covid-19 un vakcīnu skeptiķu viedokļu līderi.

Sākoties Krievijas iebrukumam Ukrainā (2022. gada 24. februārī) viņš pakāpeniski pievērsies Latvijas un Rietumu politikas kritizēšanai.