Pasaulē
2023. gada 10. novembris, 06:17

Putinam var būt vismaz trīs dubultnieki, norāda Ukrainas izlūkdienests

Jauns.lv

Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam varētu būt vismaz trīs dubultnieki. Tas liecina par Kremļa režīma bailēm un vājumu, ziņo Ukrainas aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrejs Jusovs.

"Tā nav varbūtība, tas ir fakts (Putinam ir dubultnieki - red.). Kas attiecas uz informāciju no anonīmiem "Telegram" kanāliem, ka viņš miris, diemžēl šī ziņa galīgi neapstiprinājās. Bet attiecībā uz dubultniekiem - jā, tāda tehnoloģija Kremlī tiek izmantota," viņš teica.

foto: REUTERS/SCANPIX
Kremļa diktatoram Vladimiram Putinam ir visamz trīs dubultnieki, ziņo Ukrainas izlūkdienests.

Uz jautājumu, cik dubultnieku diktatoram Putinam varētu būt, Jusovs atbildēja: "Tur varētu būt varianti, bet par trim varam runāt."

Putins pie "Kamaz" stūres atklāj Krimas tiltu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien atklājis tiltu, kas savieno Krieviju ar Ukrainai piederošo, taču okupēto Krimas pussalu, pārbraucot pāri tiltam ...

gallery icon

Izlūkdienesta virsnieks uzskata, ka Krievijas līdera dubultnieku klātbūtne liecina par Kremļa režīma nestabilitāti, kā paša Putina bailēm.

"Tas nozīmē režīmam kopumā ne tikai Ukrainai, bet uztverei pasaulē, ka šis režīms nav ilgtspējīgs. Ka šeit nav runa par kādu spēcīgu, ietekmīgu, pašpārliecinātu politiķi, bet gan par tehnoloģijām - kāda "Lielā brāļa" tēls, kurš uz jums skatās... Runā par Kremļa bailēm, ka tā konstrukcija ir kāršu nams, kas turas uz Putina kā diktatora tēla," skaidroja Jusovs.

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

gallery icon

Vai Putins ir smagi slims?

Runas, ka Krievijas diktatoram it kā esot smaga slimība, klīst jau ilgāku laiku. Tāpat soctīklos nepārtraukti ziņo, ka Putins izvairās iziet sabiedrībā un publiski parādās it kā viņa dubultnieki. Ukrainas izlūkdienesti ziņoja, ka Putina dubultnieks varējis apmeklēt Ukrainas okupētās teritorijas.

Iepriekš Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs Kirilo Budanovs paziņoja, ka Krievijas diktators ir nāvējoši slims. Pēc viņa teiktā, Krievijas Federācijas prezidentam ir vismaz trīs dubultnieki, viņiem tika veikta plastiskā operācija, lai viņi izskatītos līdzīgāki.

Oktobra beigās daži anonīmi Krievijas "Telegram" kanāli ziņoja par iespējamo Putina nāvi. Taču Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrejs Jusovs šo informāciju noliedza.