Doneckas apgabalā okupanti apšauj deviņu cilvēku ģimeni, nepažēlojot pat mazus bērnus; aizdomās tur "kadiroviešus"
Okupantu Volnovahā nogalinātā mamma ar bērniem (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2023. gada 31. oktobris, 17:30

Doneckas apgabalā okupanti apšauj deviņu cilvēku ģimeni, nepažēlojot pat mazus bērnus; aizdomās tur "kadiroviešus"

Jauns.lv

Krievijas okupētā Ukrainas Doneckas apgabala Volnovahā atrasti nošauti deviņi cilvēki, tostarp divi mazi bērni. Slepkavas ar saviem upuriem izrēķinājušies naktī, visus nošaujot gultās.

Ukrainas mediji vēsta, ka okupantu čečenu karavīri izrēķinājušies ar ģimeni, kura atteikusies atdot savu māju, Krievijas medijos stāsta par “sadzīves konfliktu”, bet šāvēji esot bijuši no Tālajiem Austrumiem.

Mājā dzīvoja četri cilvēki — gados jauni vecāki Andrejs un Nataļja Kapkaņeci ar 4 gadus veco Ņikitu un 9 gadus veco Nastju. Slepkavības brīdī mājā ciemojās arī Andreja māte Tatjana, kurai svinēja 51. dzimšanas dienu, viņas vīrs Eduards, Andreja brālis Aleksandrs ar savu sievu Jekaterinu un viņas 19 gadus veco brāli Dmitriju.

Ukrainas izdevums “Fokuss”, atsaucoties uz “Telegram” kanāliem, vēsta, ka slepkavām varēja būt šaujamieroči ar klusinātāju un nakts redzēšanas ierīces. “Neviens upuris tā arī nepakustējās, kamēr mājā “saimniekoja” slepkavas.”

“Telegram” kanāls “VČK-OGPU” vēsta, ka mājā noteikti uzdarbojās labi aprīkoti karavīri. “Runa ir tieši par likvidāciju: visi deviņi ķermeņi ir sacaurumoti un vairumam trāpīts galvā.” Par izrēķināšanos liecina tas, ka “slaktiņa vietā ielaistie radinieki norādīja, ka privātmājā ierastā kārtība nav izjaukta, bet vērtīgās mantas palika savās vietās — nekas nepazuda.”

Kāds no ģimenes paziņām teica, ka Andrejs Kapkaņecs kaut ko nebija sadalījis ar krievu karavīriem. “Uzreiz atbrauca paši galvenie un sāka visu slēpt, bet kaimiņiem lika klusēt,” izteicās “Telegram” kanāla “Astra” sarunas biedrs. “Visi nošauti galvā. Gultās. Māju pielēja ar ūdeni, laikam , lai slēptu pierādījumus. Visi kaimiņi saka, ka slepkavas ir karavīri.”

Savukārt ukraiņu žurnālists Deniss Kazanskis raksta, ka pirms nāves Andrejs sastrīdējās ar bēdīgi slavenajiem “kadiroviešiem”, kuri gribēja atņemt viņa māju. To apstiprinājis arī Ukrainas ombuds Dmitrijs Lubiņecs, kurš izteicies, ka saskaņā ar sākotnējiem datiem slepkavībā iesaistīti “čečenu okupanti”, kuri gribēja savākt ģimenes māju. “Važnije istorii” raksta, atsaucoties uz ģimenes draugu, ka tiešām konflikts bija ar čečeniem. “Saka, pa dienu pie viņiem atnāca čečens. Gribēja savākt kandžu. Nevis pirkt, bet paņemt: sak, mēs taču jūs aizsargājam. Viņam atteica, bija skaļš skandāls un draudi. Vakarā šis čečens ar draugu sagaidīja, līdz visi aizmigs, atbrauca pie pagalma, iegāja caur dārzu un atriebās par kandžu,” viņš sacīja, piebilstot, ka nekāda politiska motīva nevarēja būt, jo nogalinātie atbalstīja Krieviju tās karā pret Ukrainu.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja paziņoja, ka aizturēti divi aizdomās turētie un slepkavības motīvs bija sadzīvisks. “Tie ir Krievijas karavīri no Tālajiem Austrumiem, kuri dienēja saskaņā ar līgumu,” teikts paziņojumā.