Pasaulē
2023. gada 8. septembris, 14:46

Zelenskis: mums ir informācija, ka Putins ir iesaistīts Prigožina nāvē

Jauns.lv

Krievijas diktators Vladimirs Putins ir atbildīgs par privātās militārās kompānijas "Vagner" līdera Jevgēņija Prigožina nāvi lidmašīnas avārijā.

Tā Jaltas samita laikā Kijivā paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, vēsta BBC.

"Putins ir sevi izsmēlis - kā cilvēks, kā politiķis. Viņš nogalināja Prigožinu - vismaz mums ir tāda informācija," sacīja prezidents.

foto: AFP/Scanpix
Vladimirs Putins ir atbildīgs par "Vagner" līdera Jevgēņija Prigožina nāvi lidmašīnas avārijā, norāda Ukrainas prezidents.

Kā norādīja valsts līderis, Ukraina Prigožina likvidāciju uztvērusi kā "par vienu teroristu mazāk", tajā pašā laikā krievu morālais gars ir kritis, jo viņi ir pieraduši piesegties ar vāgneriešiem un mest algotņus kaujas laukā.

Jevgeņija Prigožina kapavieta, sērojošie un apsardze

Sanktpēterburgā vakar, 29. augustā, notika slēgta atvadu ceremonija no “Vagner” dibinātāja un vadoņa Jevgēņija Prigožina, kurš gāja bojā aviokatastrofā 23.augustā, ...

gallery icon

"Es domāju, ka šī aizsardzība, kas slēpjas aiz algotņu dzīvībām, vāgneriešus, - viņi tos ir zaudējuši. Mums tas noteikti ir pluss," skaidroja Volodimirs Zelenskis.

Lidmašīnas avārija Tveras reģionā

23. augustā Tveras apgabalā avarēja biznesa lidmašīna. Vēlāk izrādījās, ka starp lidmašīnas pasažieriem bija "Vagner" vadītājs Jevgēņijs Prigožins, viņa komandieri un kaujinieki.

Pēc dažām dienām Krievijā tika oficiāli apstiprināta Prigožina nāve aviokatastrofā, un jau 29. augustā Prohorovska kapsētā it kā notika viņa apbedīšana, tomēr slēgtā formātā.

Pēc Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvja Andreja Jusova teiktā, Galvenā izlūkošanas pārvalde var apstiprināt "Vagner" komandiera Dmitrija Utkina nāvi, taču informācijai par Prigožina nāvi ir nepieciešams nedaudz vairāk laiks.