Pasaulē
2023. gada 4. septembris, 18:12

VIDEO: ukraiņu nacgvardi Zaporižjas virzienā iznīcina okupantu kājnieku grupu

Jauns.lv

Ukrainas nacgvardi pretuzbrukuma laikā Zaporižjas virzienā iznīcināja veselu grupu ar krievu kājniekiem.

"3. operatīvās brigādes "Spartan" artilēristi iznīcināja iebrucēju kājnieku grupu Zaporižjas virzienā," teikts ziņojumā.

Militārpersonas ziņo, ka ienaidnieku pamanīja brigādes gaisa izlūkošanas vienība, kas atrada mērķi un koriģēja artilērijas uguni.

foto: Ekrānuzņēmums
3. operatīvās brigādes "Spartan" artilēristi iznīcināja iebrucēju kājnieku grupu.

Situācija frontē

Pēc Ģenerālštāba datiem, aizvadītajā diennaktī notikušas 30 sadursmes. Aizsardzības spēki turpina veikt uzbrukuma operāciju Melitopoles virzienā, nostiprināties sasniegtajās pozīcijās un veikt pretbateriju kaujas.

ASV Kara izpētes institūts (ISW) ziņo, ka Ukrainas militārpersonas pretuzbrukuma operāciju laikā Zaporižjas apgabalā, visticamāk, izlauzušās cauri Krievijas okupantu visvairāk sagatavotajai aizsardzības līnijai, un nākamās var nebūt tik spēcīgi nocietinātas.

Ģeolokācijas dati liecina, ka Ukrainas spēki kontrolē pie Bahmutas esošā Kliščivkas ciema dienvidu daļu. Ukrainas spēku grupējuma "Taurija" pārstāvis Oleksandrs Štupuns paziņoja, ka Ukrainas spēki ir guvuši panākumus Verboves virzienā.

Ukrainas spēku "Taurija" grupas komandieris brigādes ģenerālis Oleksandrs Tarnavskis paziņojis, ka Krievijas spēki 60% laika un resursu veltījuši vairāku aizsardzības pozīciju izveidei, kuras Ukrainas spēki tagad ir pārvarējuši, un tikai 20% - nākamajām divām pozīcijām tālāk uz dienvidiem.

Analītiķi atzīmē, ka šo pārrauto Krievijas aizsardzības pozīciju sēriju veido savstarpēji savienotu Krievijas tranšeju un zemnīcu sistēma, ko aizsargā prettanku grāvji un blīvi mīnu lauki, un Tarnavska paziņojums apstiprina ISW iepriekšējo novērojumu, ka Krievijas spēki, iespējams, nav veidojuši tikpat sarežģītas nākamās aizsardzības līnijas, jo īpaši attiecībā uz mīnu lauku blīvumu.