"Iznīcināt na*** Pribalķiku!" ķērc Solovjovs pēc trieciena Pleskavas lidostai
Vladimiram Solovjovam atkal trakumsērgas lēkme (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2023. gada 30. augusts, 17:36

"Iznīcināt na*** Pribalķiku!" ķērc Solovjovs pēc trieciena Pleskavas lidostai

Jauns.lv

Aizvadītajā naktī Krievijas Pleskavas lidostai Krievijas rietumos netālu no Latvijas robežas noticis dronu uzbrukums, un Kremļa propagandisti izteikuši minējumus, ka droni uz Pleskavu varētu būt lidojuši nevis no Ukrainas, bet gan no Baltijas valstīm. Viņu vidū izcēlies galvenais propagandists Vladimirs Solovjovs, kurš ierasti kareivīgā stilā aicināja izrēķināties ar Baltijas valstīm — šoreiz bez žēlastības iznīcināt tā, lai nekas pāri nepaliek.

“Pleskavai taču blakus ir NATO robeža! No kurienes palaida? No Ukrainas, vai? Kā tad!” teica Solovjovs, iegrimstot ilgās pārdomās. “No Baltijas valstu teritorijas? Iznīcināt na*** Baltijas valstis, ja tā!! Noslaucīt no zemes virsas!!”

Ja vajag — izmantot kodolieročus, draud Solovjovs.

Vai pirms tam Solovjovs plāno dot laiku veikt Krievijas pilsoņu un Kremļa propagandas aprūpēto krievvalodīgo evakuāciju no Baltijas valstīm vai grasās viņus iznīcināt kopā ar "baltiešu nacistiem", nav zināms.

Pleskava atrodas apmēram 800 kilometrus no Ukrainas robežas, bet Pleskavas apgabals robežojas ar Latviju un Igauniju.

Pleskavā ir bāzēts 334.militārā transporta aviācijas pulks. Dronu uzbrukums Pleskavas apgabalam iepriekš bija noticis maija beigās. Pēdējās nedēļās Maskava un citi Krievijas reģioni ir bijuši pakļauti Ukrainas dronu uzbrukumiem.

Dronu uzbrukums Pleskavas lidostai Krievijā, 80 km no Latvijas robežas. 2023. gada augusts

Aculiecinieki vēstīja, ka otrdienas vakarā, 29. augusta, vakarā plkst.23.40 Pleskavas lidostā nogranduši sprādzieni un izcēlies ugunsgrēks. Pleskavas iedzīvotāji raksta, ka ...

gallery icon

Pleskavas apgabala gubernators Mihails Vederņikovs trešdienas rītā paziņoja, ka aizvadītajā naktī Krievijas Aizsardzības ministrija atvairījusi dronu uzbrukumu Pleskavas lidostai, kurā sabojātas četras lidmašīnas.

Savukārt Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Krievijas varasiestādes vēl nezina, no kurienes tieši atlidoja droni, kas naktī uzbruka lidlaukam Pleskavā. "Nešaubos, ka šobrīd mūsu militārie eksperti strādā pie šiem jautājumiem - tiek noskaidroti maršruti, tiek analizēts veids, kā tas tika izdarīts, lai veiktu atbilstošus pasākumus, lai novērstu šādas situācijas nākotnē," sacīja Peskovs.

Vienlaikus ar draudiem Baltijas valstīm Solovjovs aicināja vispār padzīt NATO valstu vēstniekus no Krievijas un atsaukt savējos. "Ejiet prom, maitasgabali!" par Rietumu diplomātiem ķērca Solovjovs.