foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: plikas krūtis un zagta mūzika — Žirinovska partijas priekšvēlēšanu reklāma liek ieplest acis
Žirinovska partija varbūt ir zaudējusi Žirinovski, bet pa visam noteikti ne viņa garu.
Pasaulē
2023. gada 29. augusts, 14:41

VIDEO: plikas krūtis un zagta mūzika — Žirinovska partijas priekšvēlēšanu reklāma liek ieplest acis

Jauns.lv

Krievijā varbūt nav īstu vēlēšanu, taču tur pavisam noteikti ir īsts priekšvēlēšanu periods. Un tas izpaužas ar rietumnieka prātam brīžiem neaptverami savdabīgām aģitācijas metodēm.

Grūti saprast — vai psihedēlija, kuru šad tad var novērot Krievijas odiozo partiju priekšvēlēšanu izpausmēs, ir norma, vai drīzāk reakcija, apzinoties faktu, ka reāla iespēja pacīnīties vēlēšanās šajā valstī tā īsti neeksistē.

Sociālajos tīklos pamanīts ir nelaiķa, odiozā krievu politiķa Vladimira Žirinovska Krievijas liberāli demokrātiskās partijas (KLDP) reklāmas video.

Tajā mijas arhaiska izpratne par mūslaikiem, politiķiem nereti raksturīgā popmūzikas zagšana un vēstījums, kuru ir ārkārtīgi grūti savienot ar scenāriju, kurš tiek izspēlēts pašā video.

Tajā redzama meitene, kura šosejas malā tura zīmi "uz Abakanu" - aicinot šoferus aizvest viņu uz šo Krievijas dienvidu pilsētu.

Meitenei neveicas, un viņa nolemj arvien vairāk atkailināties, lai pievērstu šoferu uzmanību (jo, acīmredzot, pēc Žirinovska sekotāju domām visi šoferi Krievijā ir heteroseksuāli vīrieši).

Vienlaikus nolasās arī tas, ka Žirinovska Krievijas "liberāļi" šādu rīcību uzskata par normālu. Fonā tam visam skan smeldzīga krievu balāde.

Tas līdz brīdim, kad meitene nolemj atkailināt savas krūtis - te piepeši no debesīm ar ceļamkrānu viņai tiek padots t-krekls ar KLDP logo.

Kristus Glābēja katedrālē Maskavā atvadās no mirušā Vladimira Žirinovska

Kristus Glābēja katedrālē Maskavā atvadās no mirušā Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas (LDPR) līdera Vladimira Žirinovska.

gallery icon

Vladimirs Žirinovskis Rīgā

gallery icon

To viņa uzģērbj un momentā tiek pie izpalīdzīga šofera. Un tavu brīnumu - šim laipnajam kungam auto jau sēž meitene, kura ģērbusies tādā pašā partijas atribūtikā!

Visi aizbrauc tālāk, fonā skanot leģendārā ASV izpildītāja Džeimsa Brauna "I Feel Good".

Atliek vien minēt, vai Žirinovska sekotāji tik tiešām ieguva tiesības izmantot šo dziesmu savas politiskās kampaņas ietvaros...

Lai tur vai kā — reklāmas video beidzas ar vārdiem: "KLDP  grūtā minūtē vienmēr blakus".

Domājams, kampaņa realizēta, ceļā uz 8. līdz 10. septembrī plānotajām Hakasijas līdera vēlēšanām, kur no KLDP startē Mihails Molčanovs.