Pasaulē
2023. gada 26. augusts, 09:35

ASV nopērkami krekli un cepures ar Trampa cietuma foto, viņa reitings pēc īslaicīgā apcietinājuma ir pieaudzis

Jauns.lv

Bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa popularitāte ir pieaugusi pēc viņa īslaicīgā apcietinājuma Džordžijas štatā un cietumā uzņemtās fotogrāfijas publicēšanas. Donalds Tramps ir pieradis tirgot savu atribūtiku, bet tagad viņa cietuma foto kļuvis par biznesu pats par sevi.

Saskaņā ar aptauju, ko veica ziņu aģentūra "Reuters" un socioloģisko pētījumu kompānija "Ipsos", Tramps palielina savu pārsvaru pār citiem pretendentiem uz izvirzīšanu par Republikāņu partijas kandidātu ASV prezidenta vēlēšanām.

Tramps ceturtdien ieradās cietumā Džordžijas štatā, kur oficiāli tika apcietināts pēc apsūdzību izvirzīšanas par mēģinājumu ietekmēt 2020.gada prezidenta vēlēšanu iznākumu Džordžijā, bet pēc apmēram 20 minūtēm tika atbrīvots pret drošības naudu 200 000 ASV dolāru apmērā. Pēc iznākšanas no cietuma Tramps platformā "X" publicēja savu fotogrāfiju, kas krimināllietas vajadzībām tika uzņemta cietumā.

Piektdien 52% aptaujāto republikāņu paziņoja, ka dod priekšroku Trampam kā prezidenta kandidātam. Pirms tam augustā viņa reitings bija 47% līmenī.

foto: Ekrānuzņēmums
Gan Trampa, gan viņa advokāta Rūdija Džuliani attēli tagad atrodas T-kreklu plauktā, līdzās mūziķim Prinsam, Deividam Bovijam un aktrisei Džeinai Fondai.

Otrajā vietā starp pretendentiem uz republikāņu nomināciju prezidenta vēlēšanām ir Floridas štata gubernators Rons Desantiss, kuru atbalstīja 13% republikāņu.

Hipotētiskā pretstāvē starp Trampu un ASV prezidentu Džo Baidenu Trampa reitings ir 38%, bet Baidena reitings ir 32%.

Tramps ar Melāniju pamet Balto namu

Laužot tradīciju un izvairoties no sava pēcteča Džo Baidena inaugurācijas, Līdzšinējais ASV prezidents Donalds Tramps trešdien beidzamo reizi atstājis Balto ...

gallery icon

Trampa cietuma foto kļūst par mārketingu

Donalds Tramps ir pieradis tirgot savu atribūtiku, bet tagad viņa cietuma kadrs, kas tika uzņemts Džordžijā ceturtdien, 24. augustā, kļuvis par biznesu pats par sevi.

"Y-Que" veikals Losandželosas priekšpilsētā Losfelizā, ir paņēmis šo foto un uzdrukājis to uz T krekliem, krūzēm un cepurēm. Fultonas apgabala tiesa šo fotoattēlu izplatīja plašsaziņas līdzekļiem. ASV federālo tiesu uzņemtie attēli parasti ir publiski pieejami.

foto: Ekrānuzņēmums
Vaikala plauktos atrodamas arī krūzītes ar Trampu.

"Manuprāt, tas ir ļoti klasisks patērētājs šai valstij," sacīja 37 gadus vecais "Y-Que" apmeklētājs Sīdžejs Batlers no Atlantas, Džordžijas štatā.

"Tas notika varbūt tagad jau pirms 24 stundām, kad bijušais prezidents Tramps tika arestēts, un tagad viņa seja ir uz T-krekla. Es pat nedomāju, ka viņš pats par to būtu pārāk dusmīgs, jo, hei, tas ir Tramps. Viņš pārdod visu, tad kāpēc gan lai nebūtu T-krekla?" jautā Batlers.

Cits pircējs, 25 gadus vecais Ārons Klārks no Losandželosas, aģentūrai "Reuters" sacīja: "Kad pamanīju, ka parādījās šis foto, es zināju, ka T-kreklu drukātāji kļūs traki, jo tas ir vienkārši smieklīgi, tas ir traki."

Gan Trampa, gan viņa advokāta Rūdija Džuliani attēli tagad atrodas T-kreklu plauktā, līdzās mūziķim Prinsam, Deividam Bovijam un aktrisei Džeinai Fondai.

Veikala strādniece Beka sacīja: "Tas ir cietuma foto, un viņi tajā brīdī var darīt, ko vien vēlas. Viņi var izskatīties kā Deivids Bovijs, viņš izskatās skaisti savā bildē vai Tramps, viņš izskatās pēc komiksu ļaundara Tā notiek vienmēr."

foto: Ekrānuzņēmums
Vaikala skatlogu tagad rotā Donalda Trampa krekls, uz kura uzdrukāts viņa cietumā uzņemtais foto.

"Y-Que" preces ir liberālas, un veikals jau agrāk ir pamanījis, ka preces ar Trampa seju labi netirgojas. "Varbūt tagad, kad tas ir cietuma foto, tas varētu būt cits stāsts. Tas ir kā socioloģijas eksperiments," aģentūrai "Reuters" sacīja Beka.

Veikala apmeklētājs Marks sacīja: "Jebkura publicitāte ir laba reklāma, un tāpēc es nevēlos piedalīties šīs personas reklāmā. Man viņš nepatīk. Domāju, ka viņš pārstāv daudzas sliktas lietas cilvēka kultūrā kopumā."

Trampa apcietināšana un atbrīvošana pret drošības naudu

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien ieradās cietumā Džordžijas štatā, kur oficiāli tika apcietināts pēc apsūdzību izvirzīšanas, bet pēc apmēram 20 minūtēm tika atbrīvots pret drošības naudu 200 000 ASV dolāru apmērā.

Tramps, kurš līdz ar 18 citiem cilvēkiem tiek apsūdzēts par mēģinājumu ietekmēt 2020.gada prezidenta vēlēšanu iznākumu Džordžijā, pavadīja nepilnu pusstundu Fultonas apgabala cietumā Atlantā, bet pēc tam ar autokortežu devās uz lidostu.

77 gadus vecais Tramps izgāja tradicionālo apcietināšanas procedūru. Viņš cietumā tika pārmeklēts un nofotografēts, kā arī viņam tika noņemti pirkstu nospiedumi. Tika reģistrēts viņa garums (1,9 metri), svars (97 kilogrami), acu krāsa un matu krāsa.

Trampam tika izvirzītas apsūdzības 13 punktos.

Trampa fani pārkāpj robežu un ielaužas ASV Kapitolijā

Trešdien ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju un policijas sadursmju dēļ slēgta Kapitolija ēka Vašingtonā, kur kongresmeņiem paredzēts apstiprināt Džo Baidena ...

gallery icon

Apcietināšanas procedūra bija ātra, jo Tramps un viņa advokāti iepriekš bija vienojušies ar izmeklētājiem par nosacījumiem atbrīvošanai pret drošības naudu.

Vienošanās paredz, ka apsūdzētais nedrīkst iebiedēt citus šajā lietā apsūdzētos un lieciniekus, vai citādi traucēt tiesvedību. Trampam tieši aizliegts izmantot sociālos tīklus, lai uzbruktu apsūdzētajiem un lieciniekiem.

Postaža, ko Kapitolijā pēc ielaušanās aiz sevis atstājuši Trampa atbalstītāji

Simtiem demonstrantu ielauzās ēkā dažas stundas pēc Vašingtonā trešdien notikuša Trampa atbalstītāju mītiņa. Tramps uzrunā mītiņa dalībniekiem atkārtoja savus apgalvojumus ...

gallery icon