foto: AFP/Scanpix
Spriedze Itālijā: Iekšlietu ministrija paziņo par 100 000 migrantu ierašanos valstī
Āfrikas izcelsmes migranti, kas mēģina bēgt uz Eiropu, ir saspiesti mazā laivā, kamēr Tunisijas krasta apsardze gatavojas viņus pārvietot uz savu kuģi jūrā starp Tunisiju un Itāliju 2023. gada 10. augustā.
Pasaulē
2023. gada 17. augusts, 14:07

Spriedze Itālijā: Iekšlietu ministrija paziņo par 100 000 migrantu ierašanos valstī

Jauns.lv

Itālijas premjerministre Džordža Meloni nāca pie varas pagājušā gada oktobrī, solot stingrāku izpratni par imigrāciju. Taču viņas pūles nav palēninājušas bēgļu ierašanos.

Itālijas krastos šogad līdz šim izkāpuši vairāk nekā 100 000 migrantu, liecina Iekšlietu ministrijas šodien atjauninātie oficiālie dati.

Dati liecina, ka no 2023. gada 1. janvāra līdz 16. augustam Itālijas krastus sasnieguši 101 386 migranti.

Tas ir vairāk nekā divas reizes vairāk nekā tajā pašā laika posmā 2022. gadā, un gandrīz trīs reizes vairāk nekā 2021. gadā, kad tika reģistrēti 34 556 gadījumi.

Starp tiem, kas šogad Itālijā izkāpuši no Ziemeļāfrikas, lielākais procents bija no Gvinejas un Kotdivuāras, kam seko Ēģipte un Tunisija.

10 286 bija nepilngadīgie bez pavadības, kas ir mazāk nekā 14 044 pagājušajā gadā.

Itālijas galēji labējās premjerministres Džordžijas Meloni valdība tagad saskaras ar pastiprinātu iekšējo pārbaudi.

Viņa nāca pie varas pagājušā gada oktobrī, solot stingrāku izpratni par imigrāciju, taču šķiet, ka apstākļi jūrā šovasar ir paātrinājuši migrantu šķērsošanu un pastiprinājuši spiedienu uz premjerministri.

Viņa ir piesaistījusi Eiropas Savienības palīdzību, lai panāktu vienošanos ar Tunisiju, lai apturētu migrantu laivas apmaiņā pret ekonomisku un cita veida palīdzību.

Taču viņas pūles nav palēninājušas ierašanos.

Saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas datiem šogad dzīvību zaudējuši aptuveni 2175 cilvēki, mēģinot nokļūt Eiropā pa jūru.