foto: VIA REUTERS
Putins vēršas pie krieviem: "Vagner" darbības sauc par dunci mugurā, sola sodīt nodevējus
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Pasaulē
2023. gada 24. jūnijs, 10:30

Putins vēršas pie krieviem: "Vagner" darbības sauc par dunci mugurā, sola sodīt nodevējus

Jauns.lv / LETA

Sestdienas rītā Vladimirs Putins uzrunāja Krievijas pilsoņus televīzijā, sakot, ka viņš cīnās par savas tautas dzīvību un drošību un ka valstij ir nepieciešama visu spēku vienotība, vēsta The Guardian.

"Tas, ar ko mēs tagad saskaramies, ir nodevība. Personiskās intereses ir novedušas pie mūsu valsts un tā mērķa, par kuru cīnās mūsu bruņotie spēki, nodevības," sacīja Putins.

Viņš sacīja, ka "visi tie, kas nostājās uz nodevības ceļa, tiks sodīti un atbildēs par to. Bruņotie spēki ir saņēmuši nepieciešamos rīkojumus".

Savā uzrunā tautai Putins sacīja, ka kā Krievijas prezidents un bruņoto spēku virspavēlnieks "darīs visu iespējamo, lai apbruņotu savu valsti".

"Un tie, kas organizēja bruņotu sacelšanos, tiks saukti pie atbildības. Es aicinu tos, kas bija iesaistīti, pārtraukt savas noziedzīgās darbības," sacīja Putins.

Uzrunā viņš gan nenosauca Prigožinu vārdā, taču pieminēja grupējumu "Vagner".

Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrija aicināja "Vagner" algotņus sazināties ar ministrijas vai tiesībsargājošo struktūru pārstāvjiem, solot, ka tikšot garantēta viņu drošība.

Jau vēstīts, ka Prigožins paziņojis, ka "Vagner" algotņi no Ukrainas iegājuši Krievijā nolūkā gāzt Krievijas militāro vadību. Sestdienas rītā Prigožins videouzrunā sacīja, ka atrodoties Krievijas Dienvidu militārā apgabala štābā  Rostovā pie Donas un pieprasīja, lai pie viņa tiktu nogādāti Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu un ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs. Prigožins apgalvoja, ka vagneriieši kontrolējot militāros objektus Rostovā.

Maskavā un Maskavas apgabalā izsludināta pretterorisma operācija un tiek veikti pastiprināti drošības pasākumi.

Pretteroisma operācija izsludināta arī Voroņežas apgabalā. Aģentūra "Reuters" atsaucoties uz informētiem avotiem, ziņo, ka tur vagnerieši esot ieņēmuši militāros objektus, taču neatkarīga apstiprinājuma tam nav.

Uz ielām Rostovā pie Donas - kara tehnika. Prigožins draud gāzt Krievijas militāro vadību. 2023. gada 24. jūnijs

gallery icon